Norge: Alene en hel vinter i de norske fjelde
Mandag 9. oktober 2017
Af Redaktionen

Den 31 årige økonom og ungkarl Jens Kvernmo har forladt civilisationen og er taget ud i den nådesløse natur i det norske grænsefjeld. Her vil han leve og bo blandt vilde dyr igennem en hel vinter. Det er blevet til tv-serien 'Vinterdrømmen'. Første afsnit sendes i morgen tirsdag.

Jens Kvernmo vil udleve sin drøm. En drøm om at bo alene i de norske fjelde en hel vinter.

Sylan, hedder området, hvor han slår sig ned, ligger i det højeste sydnorske grænsefjeld. Herfra fisker og jager han og lever livet alene blandt vilde dyr i den nådesløse natur. At drive jagt og fangst som en anden pelsjæger er et af målene med turen. Men det skal vise sig at være vanskeligere end han troede.

Jens har ellers en solid ballast til turen, bl.a. med baggrund som skarpskytte i Afghanistan. Alligevel skal det vise sig, at dårlig fangst tidligt på turen er lige ved at få ham ned med nakken. Flere gange er han på nippet til at pakke sammen og tage hjem. Det er hårdere at være alene, end han lige regnede med.

I første program kan man opleve, hvordan juleaften - alene i sit eget lille skjul under stjernerne - bliver en stor oplevelse for ungkarlen.

Man kan se med, om det lykkes Jens Kvernmo at trodse storm, uvejr og den barske vinter i sin søgen efter de rå og bjergtagende naturoplevelser. Første afsnit af 'Vinterdrømmen' sendes i morgen tirsdag den 10. oktober kl. 20.25 på NRK1, og der er i alt seks afsnit.

Serien kan i Danmark ses med danske undertekster hos YouSee, Stofa, Waoo, Boxer, Viasat, Telia og de fleste antenneforeninger.