TV 2 følger ofre for kontanthjælpsloftet
Onsdag 30. august 2017
Af Redaktionen

I en ny dokumentarserie følger TV 2 tre familier, der er blevet ramt af kontanthjælpsloftet for at se, om de blev motiverede til at arbejde - eller om de knækkede under et øget økonomisk pres. Første afsnit sendes på mandag den 4. september kl. 21.25.

For snart et år siden - den 1. oktober 2016 - blev 33.000 danskere ramt af det nye kontanthjælpsloft. Samtidig blev der stillet krav om, at man skal arbejde 225 timer om året, hvis ikke man skal skæres yderligere i hjælpen. Det har forværret den økonomiske situation for en række danske familier – en forværring, der ifølge regeringen skulle motivere dem til at finde et arbejde.

I en ny dokumentarserie 'Da vi ramte loftet' følger TV 2 tre af de familier, der blev ramt i de første fire måneder, efter at de nye regler trådte i kraft.

"Der har været megen snak om kontanthjælpsreformen. Får den folk i arbejde, eller sparker vi blot til nogle, der ligger ned i forvejen? Med 'Da vi ramte loftet' har vi villet sætte ansigter på statistikkerne og vise, hvilke konsekvenser det har for nogle af mest udsatte grupper i samfundet, når man giver dem mindre at leve for," siger TV 2-redaktør Nikolaj Daugberg i en pressemeddelelse fra TV 2.