Henrik Qvortrup færdig på TV 2
Tirsdag 29. april 2014
Af Stig Hartvig Nielsen

Den politiske kommentator på TV 2's Christiansborg-redaktion Henrik Qvortrup forlader TV 2. Officielt sker det efter eget ønske, men iflg. BT var Qvortrup blevet fyret, hvis han ikke selv havde sagt op. Qvortrups fratræden kommer efter de seneste dages debat om hans virke som chefredaktør for ugebladet Se og Hør frem til slutningen af 2008, og Qvortrups mulige medvirken til ulovlig overvågning af kendte danskere.


"Jeg må nøgternt konstatere, at de mange beskyldninger – berettigede såvel som uberettigede – reelt gør det umuligt at varetage mit job som politisk kommentator på TV 2. Derfor har jeg i dag meddelt TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, at jeg fratræder min stilling, idet jeg ikke ønsker, at den aktuelle sag skal skygge for TV 2's uovertrufne politiske dækning.

Selv om begivenhederne for mit vedkommende daterer sig seks år tilbage i tiden, er jeg således ikke i tvivl om, at sagen i nogen tid fremover vil fjerne fokus fra min faglighed som politisk journalist," siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

"Det er med stor vemod, at jeg forlader TV 2. Jeg har været fantastisk glad for mine fem et halvt år på stationen. Men i lyset af den øjeblikkelige situation er det den rigtige, omend vanskelige beslutning."


Tager opsigelse til efterretning

Ekstra Bladet har de sidste dage gentagne gange spurgt TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, om TV 2 fortsat havde tillid til tv-stationens politiske kommentator, Henrik Qvortrup. Men Dyrby har hver gang nægtet at svare.

Michael Dyrby siger nu iflg. en pressemeddelelse fra TV 2, at han tager Henrik Qvortrups opsigelse "til efterretning". Dyrby fortsætter:

"Qvortrup har leveret en stor indsats på TV 2 og har leveret en lang række glimrende analyser og mindeværdige interviews med danske toppolitikere i de seneste godt fem år. Henrik Qvortrup har bidraget til at løfte TV2's politiske dækning, og det er jeg ham
meget taknemmelig for."

Iflg. TV 2 har Michael Dyrby ikke yderligere kommentarer til opsigelsen fra Henrik Qvortrup.


Arkivfoto fra TV 2 Nyhederne.