Nye programmer på TV 2 Zulu
Onsdag 29. august 2012
Af Karsten Jensen

Brian Holm gør landevejene usikre i forsøget på at få ni indvandrerdrenge til at cykle i ’Team Zulu’, og aktuelle emner behandles i programmerne ’Zulu News’, ’Zulufonen’ og ’Dybvaaaaad’. Zulu tager også det første spadestik til en ny sitcom, som seerne skal være med til at skrive.Zulu får sine egne ”breaking news”
I ’Zulu News’ og ’Dybvaaaaad’ kommenterer TV 2 Zulu livet i Danmark, hvad enten det drejer sig om aktuelle nyheder fra ”virkeligheden” eller ugens kendis- og reality-stof. Hver mandag til torsdag twister ’Zulu News’ den klassiske nyhedsformidling og koger comedy-suppe på det, tv-branchen elsker at kalde ”breaking news”. ’Zulu News’ præsenteres af Michael Schøt og Elias Ehlers og Morten Wichmann.

”Jeg glæder mig til at se, hvordan et kedeligt nyhedstelegram kan blive til guf i hænderne på de her drenge, der har drømt om at få lov til at lave nyhedssatire, siden de fik bleen af. Det bliver skønt at se Zulu blande sig i debatten på de politiske og samfundsmæssige skrå brædder. Forhåbentlig får vi mulighed for at køre dagsordenen lidt af sporet en gang imellem,” siger TV 2 Zulus kanalchef, Maiken Wexø.

’Dybvaaaaad’ griller kendisser
Er du mere til reality-tv end nyheder, sørger Zulu for at holde dig opdateret på reality-stjernernes pinligheder, når Tobias Dybvad hver mandag i ’Dybvaaaaad’ griller danskernes yndlings-“hade”-kendisser over sin helt egen sagte satiriske ild.

”Fordi mange har et had/kærlighedsforhold til reality, er det et taknemmeligt stofområde at gøre grin med. Og så er det et oplagt tema til et ugeaktuelt program, fordi der er så meget reality i sendefladen og dermed en evig strøm af inspiration,” siger Tobias Dybvad.

Seernes livsvigtige bagateller i ”Zulufonen”
’Zulufonen er kanalens bud på en seerbrevkasse, hvor intet dilemma er for stort, og kun meget lidt er for småt til at blive vendt og drejet af Zulus panel bestående af bl.a. Mathilde Norholdt, Karsten Green og Mikkel Malmberg flankeret af branchens komikere og Zulus sjove venner.

I direkte-udsendelserne hver mandag til onsdag er ’Zulufonen’ parat til at vikle seerne ud og ind af komplicerede problemstillinger, og i lørdagens weekend-udsendelse vil man kunne stille spørgsmål om livsvigtige bagateller til en helt særlig kendis-gæst, som vil hjælpe seerne på baggrund af egne erfaringer.

Seernes indvolveres i Zulus kommende sitcom
I september inviterer TV 2 Zulu også seerne til at hjælpe med at forme kanalens kommende sitcom ’Sjit Happens’, der handler om venskab, sex og livet blandt fem værelseskammerater på Vesterbro.

Søndag den 9. september vises et smugkig af et pilotafsnit, hvorefter seerne opfordres til at indsende sjove historier fra deres eget liv, som vil blive brugt som inspiration til manuskriptet på den nye venne-serie. I serien medvirker bl.a. Nikolaj Stokholm og Ruben Søltoft og Stephania Potalivo.

”Team Zulu” - verdens værste cykelhold
I efteråret springer TV 2 Zulu desuden ud med sit eget cykelhold ’Team Zulu’ bestående af ni indvandrerdrenge, der foretrækker at BMW frem for at iføre sig cykeltrikoter og cykelhjelme.

Hver mandag kan man følge det TV 2 selv kalder verdens værste cykelhold og finde ud af, om det lykkedes deres træner, Brian Holm, at gøre drengene klar til den ultimative udfordring: At forcere det bjerg Alpe d’Huez.