DK4+ tilbage som dk4 og bliver hos TDC
Mandag 10. oktober 2005
Af Karsten Jensen

dk4 meddelte den 29. september et navneskifte fra dk4 til DK4+ begyndende fra den 30. september. Den populære nichekanal har nu skiftet navn tilbage til dk4 for ikke at ryge ud af TDC Kabel TV, hvor stationen fortsat distribueres. dk4 kan ses af 2.7 mio. danskere.

Ejvind Jacobsen, udsendelseschef, dk4, siger til tvnyt.com, at ændringen skyldes, at TDC Kabel TV ikke brød sig om navneændringen. ”TDC siger officielt, at de har kontrakt med dk4 og ikke DK4+,” udtaler han og nævner, at den omtalte prisstigning på kanalen slet ikke skulle træde i kraft nu, men først en gang efter 2006 hvor TDC, ifølge Ejvind Jacobsen, vil få mulighed for at vælge mellem dk4 og DK4+.

Hos TDC Kabel TV bekræfter produktchef, Lars Techen Nielsen, at TDC Kabel TV ikke ’bryder’ sig om navneændringen, men understreger overfor tvnyt.com dog, at havde der ikke været tale om en prisforhøjelse på dk4, så ville kanalen ikke risikere at blive fjernet i distributionsnettet. ”Det er altid vores (TDC Kabel TV. red) opgave at sørge for, at kunderne ikke kommer til at opleve store prisforhøjelser,” udtaler han.

Lars Techen Nielsen glæder sig over, at dk4 har udviklet sit programformat og nu sender mere sport. ”Det er altid glædeligt når en station udvikler sig og vi synes det er godt for seerne, at de nu kan se nogle af sportsudsendelserne fra 4 Sport.”

Søsterkanalen 4 Sport kan ikke ses via TDC Kabel TV, kun via Canal Digital, men Techen Nielsen bekræfter overfor tvnyt.com, at man ligger i forhandlinger om at kunne distribuere den, men har ingen bud på hvornår forhandlingerne, der begyndte for 8-9 måneder siden kan afsluttes.

Sammen med meddelelsen om navneskiftet meddelte stationen, en række programændringer. Ejvind Jacobsen beklager navneforvirringen og oplyser at de nævnte programændringer fortsat er gældende. Dermed kan DK4s seere fortsat se frem til mere sport.

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=12291
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=12238