Kontakt os


 

DR er vært for Emmy-juryer
Fredag 28. maj 2004
Af Karsten Jensen
 
DR er af den internationale Emmy organisation blevet bedt om at være vært ved den europæiske pre-nominering i kategorierne Drama-serier og B&U-programmer. DR har taget udfordringen op og er nu i gang med at samle kompetente folk til de to juryer, der skal være med til at bestemmer, hvilke tv-programmer der skal nomineres til verdens fornemste tv-pris: En Emmy.
To gange har DR TV været nomineret til en Emmy i kategorien Drama-serier. Og to gange er DR TV rejst hjem med den eftertragtede Emmy i bagagen. Forrige år var det Rejseholdet og sidste år Nikolaj og Julie, der blev kåret til verdens bedste Drama-serier.

Den internationale Emmy-organisation har nu opfordret DR til at være vært ved den pre-nominering, der ligger forud for den endelige nominering af de programmer, der til efteråret skal konkurrere om dette års Emmy priser ved en stor galla-event i New York. DR har sagt ja til at tage opgaven og er nu i gang med at samle en jury for henholdsvis Børne & Ungdomsprogrammer og dramaserier. De to juryer skal stå for den europæiske nominering i de to kategorier.

Hvert år sendes utallige tv-programmer ind til Emmy-komiteen fra tv-stationer over hele verden. I New York foretages den første udvælgelse, og derefter sendes de udvalgte programmer til en pre-nominering i fire regioner, der dækker hele verden. DR skal være vært ved den europæiske nominering, der findes sted 28. og 29. juni i København.

Her skal jurymedlemmerne gennemse og stemme om de programmer, som Emmy-organisationen har udvalgt. De to programmer i hver kategori, der får flest stemmer, går videre i konkurrencen. Når resultaterne fra alle de fire verdensregioner er samlet, offentliggøres de fire programmer i hver kategori, der er blevet endeligt nomineret til den store prisuddelings-event 22. november i New York.

”DR TVs produktioner har altid været forbundet med høj kvalitet, og det har nu fået organisationen bag en af verdens mest prestigefyldte tv-priser til at bede os om at være med til at udvælge nominerede til den eftertragtede pris. Det jer jeg både glad og stolt over på DRs vegne”, siger TV-direktør Jørgen Ramskov.

”Vi er nu i gang med at samle to fagligt stærke juryer. Juryernes medlemmer vil få stor indflydelse på hvilke tv-programmer i de to kategorier, som verdens øjne vil være rettet mod til efteråret. Derfor føler vi et stort ansvar for at samle de bedste og mest kompetente fagfolk inden for områderne til de to juryer”, siger Jørgen Ramskov.

DR TV har i år indsendt tre programmer til konkurrencen om den eftertragtede Emmy pris. Satireprogrammet ”Omar skal giftes”, dokumentarprogrammet ”Organer til salg” og endelig vil DR for tredje gang indsende en drama-serie til konkurrencen. Det er ”Krøniken”, som i foråret samlede rekordhøje seertal søndag efter søndag.

Endnu er det ikke besluttet fra Emmy-organisationen, om nogle af de tre programmer, som DR har indstillet, går videre i konkurrencen til pre-nomineringerne. Men skulle ”Krøniken” gå videre, betyder det imidlertid ikke noget for DRs værtsskab ved pre-nomineringen. En tv-organisation kan godt være vært for pre-nomineringen, selv om organisationen selv har et program med i konkurrencen. Så længe der ikke sidder medarbejder fra organisationen i juryen. Så ingen af DRs medarbejdere skal altså vente på en opfordring til at sidde i den jury, der skal bedømme drama-serier.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002