Kontakt os


 

TV 3 viser kontroversiel realityserie med den transseksuelle mand Miriam
Fredag 30. april 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvad sker der, når seks heteroseksuelle, mandlige deltagere i et datingprogram får at vide, at den smukke kvinde, de alle intenst har omsværmet i flere uger i fuld offentlighed på tv, i virkeligheden er en mand? Det får danske TV3-seere snart chancen for at se, når TV3 blænder op for den britiske realityserie "There's Something About Miriam". Serien får titlen: "Alle elsker Miriam" og får prmiere søndag den 13. juni kl. 19.30.
Serien skabte store overskrifter i Storbritannien, da den rullede over skærmen tidligere på året – ikke mindst fordi det indtil sidste øjeblik var uklart, om serien overhovedet ville blive vist. De mandlige deltagere var nemlig så fortørnede over at være blevet ført bag lyset, at de i samlet flok truede med at sagsøge produktionsselskabet.

I serien bliver seks unge, heteroseksuelle single-mænd præsenteret for en række smukke kvinder. Samtlige mænd peger på den 22-årige sydamerikanske skønhed Miriam som den mest attraktive. I de efterfølgende afsnit får de hver især chancen for at lære Miriam bedre at kende. Det hele foregår over en tre ugers periode i og omkring en luksusvilla på Ibiza, hvor intet forbigår kameraernes opmærksom. Om dagen udsættes fyrene for en række fysiske udfordringer, som giver dem chancen for at "vise muskler" og gøre størst muligt indtryk på Miriam. Om aftenen står der romantiske middage og stævnemøder på programmet. Målet for de seks fyre er at blive udvalgt af Miriam i slutningen af serien og vinde hovedpræmien på 10.000 pund (cirka 110.000 kr.) og en uges luksusferie i selskab med den langbenede brunette.

Hvad de seks mandlige deltagere dog ikke ved på dette tidspunkt, er, at Miriam slet ikke er den veldrejede kvinde, hun foregiver - men derimod en transseksuel mand, som blot mangler en sidste operation, før han er en komplet kvinde.

Da hemmeligheden afsløres i sidste afsnit, lader de mandlige deltagers reaktioner ikke vente på sig: De går nærmest i chok. Og derpå kommer raseriet! En af deltagerne - en tidligere marinesoldat - bryder reelt sammen i gråd over ydmygelsen.

De seks mandlige deltagere truede efterfølgende med at lægge sag an mod produktionsselskabet i et desperat forsøg på at få standset programmet. De krævede blandt andet erstatning for ærekrænkelse, personskade, kontraktbrud og forsøg på seksuelt overgreb. Men inden det kom så langt, blev der indgået forlig. Deltagerne modtog en større sum i erstatning, og programmet kunne gå i luften som planlagt.

Hovedpersonen selv, Miriam, hævder at de mandlige deltagere undervejs i programmet havde en mistanke om, hvad der foregik. Og at produktionsselskabet på forhånd havde advaret de mandlige deltagere om, at de ville blive udsat for overraskelser undervejs. Miriams eget håb for at deltage i denne banebrydende dating-program er at programmet vil skabe større forståelse for transseksuelle og deres sitution.

"TV3 har siden Robinson Ekspeditionen fik premiere i 1998 været kendt som den tv-station, der tør prøve kræfter med nye formater i reality-genren. Vi har vist adskillige eksempler på reality-tv fra verden omkring os, lige fra 'For love or money' til 'Cheaters'. Og man må sige, at udviklingen i bl.a. England går stærkt i øjeblikket. Vi laver ikke en dansk version af "Alle elsker Miriam" – men vi mener absolut vores seere også kan få stor glæde ud af at se, hvor reality-tv også er på vej hen", siger Jesper Grønholdt, TV3s adm. direktør og programchef.

Han lover dog, at TV3-seerne udover at kunne stifte bekendtskab med udviklingen i reality-genren i juni og juli måned, også vil få klassisk reality-tv i en helt fantastisk Robinson Ekspedition til efteråret.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002