Kontakt os


 

DRs nye dramasatsning 'Liberty' på skærmen fra 25. februar
Fredag 26. januar 2018
Af Redaktionen
 
DRs nye søndags-dramaserie 'Liberty', der er i fem afsnit, kommer på DR1 fra søndag den 25. februar kl. 20.00.


DRs nye dramaserie 'Liberty' er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn og udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980’erne. Her er to skandinaviske familier udstationeret - den danske familie Knudsen og den dansk-svenske familie Larsson, og i løbet af serien krydses de to familiers veje på dramatisk vis. Igennem de to familier vil seerne kunne opleve en parallel generationshistorie, hvor de voksnes idealistiske mission og egen selvrealisering ender som et svigt af børnene, der glider ud i periferien – sagen bliver større end familien.

Begge familier er udsat for maksimalt pres i mødet med en anden kultur og system i Afrika.

'Liberty' beskrives som et både humoristisk og brutalt portræt af vestlige udstationerede, hvis idealisme kolliderer med kulturelle forskelle og lokal modstand, som langsomt fortærer deres gode vilje og demokratiske værdier i en blanding af gin-tonics, hushjælp og lidenskab i Tanzanias tropiske varme.


Dansk drama med internationalt format

'Liberty' er danskproduceret drama, men serien har flere forskellige internationale lag. Hele serien er optaget i Sydafrika, karaktererne er både skandinaviske og afrikanske, instruktøren er svensk og skuespillerne er hentet ind fra både Hollywood og Danmark foruden et stort persongalleri fra Sydafrika. Blandt hovedrolleindehaverne kan nævnes Connie Nielsen, Sofie Gråbøl, Carsten Bjørnlund, Magnus Krepper, Charlie Karumi og Anton Hjejle.

"Som instruktør var det usædvanligt inspirerende at arbejde med et materiale, som tilbød et så hudløst ærligt blik på nuancerede, mangesidede og modsigelsesfyldte mennesker i et klart visuelt og filmisk miljø sammen med nogle af Danmarks og Nordens bedste skuespillere samt de mange sydafrikanske og kenyanske skuespillere, der udgør en vigtig del af serien. At komme uden for sin komfortzone og arbejde med et internationalt team på ukendt land i Pretoria, Johannesburg, Soweto og Mpumalanga, hvor vi genskabte et fiktivt Tanzania i 80’erne, var som en kunstnerisk vitamininjektion," fortæller instruktøren på 'Liberty', Mikael Marcimain.


Foto: 'Liberty' er DRs nye søndagsdrama-satsning. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002