Kontakt os


 

Viasat Sport opfordrer til ulovligheder
Fredag 19. marts 2004
Af Thomas Nielsen
 
Tv-programmet "Det' Bare Fodbold" på Viasat Sport beder fans ignorere DBUs forbud mod fyrværkeri på tilskuerpladserne ved fodboldkampe.
Få dage før OB på et fyldt Odense Stadion møder Brøndby, opfordrer det populære tv-program "Det' Bare Fodbold" tilskuere og fans til at tage romerlys med på stadion. Det er ifølge Dansk Boldspil Unions (DBUs) cirkulære om sikkerhed og orden på stadions ulovligt.

Det fremgår af cirkulærets stk. 13:

"Det er forbudt at anvende romerlys. Hvis afbrænding af romerlys er til gene og fare for kampens afvikling, skal dommeren ligeledes afbryde kampen og først igangsætte denne, når forholdene atter er normale."

OBs kommunikationschef Peter Hørlück undrer sig også over tv-programmets opfordring, der blev fremsat i forårspremiere-udsendelsen mandag aften og senere er blevet gentaget i genudsendelser.

- Vi synes egentlig, at romerlys er festlige, når de bliver anvendt på en ordentlig måde. Men der må ikke anvendes romerlys til OBs kampe. Vi agter at følge DBUs regler, siger Peter Hørlück til Fyens Stiftstidende.

"Det' Bare Fodbold" indførte i mandags et såkaldt fan-barometer, hvor de 12 Superliga-klubbers fangrupper vurderes ud fra forskellige kategorier. Blandt andet blev det meddelt, at det ville give ekstra point i konkurrencen at sørge for lys-effekter og romerlys. Fyens Stiftstidende har spurgt journalist Carsten Werge, der redaktør på tv-programmet, hvorfor man opfordrer folk til at gøre noget ulovligt.

- Det er ikke vores problem. Klubberne vil sikkert ikke elske os for det, og vi kommer ikke til at ride på en popularitetsbølge. Klubberne er jo nødt til at følge DBUs regler, men faktum er jo, at mange af klubberne ser gennem fingre med reglerne, siger Carsten Werge til bladet.

Chefpolitinspektør John Jacobsen, Odense Politi vender sig imod Viasat Sports initiativ:

- Det er ikke særlig smart at fremsætte sådanne opfordringer i et program, der skal være et seriøst fodbold-magasin.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002