Kontakt os


 

DR diskuterer medarbejdernes freelance-job
Søndag 8. februar 2004
Af Thomas Nielsen
 
DRs nyhedsdirektør ønsker et forbud mod, at nyhedsjournalister og studieværter er faste leverandører til aviserne. Flere medarbejdere vil herefter 'overveje deres stilling'.
Nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen, mener, at DRs nyhedsjournalister på tv og radio skal have forbud mod faste aftaler om at skrive til aviserne. Hun frygter, at avisartiklerne kan så tvivl om journalisternes upartiskhed, når de optræder på skærmen.

"Vi diskuterer det i direktionen, og jeg vil lægge op til at stoppe det. Vi kan som public service-virksomhed ikke tåle, at der sættes et eneste spørgsmålstegn ved vores upartiskhed og politiske uafhængighed", siger Lisbeth Knudsen til Jyllands-Posten.

Efter de nuværende regler kan nyhedsjournalister og studieværter få tilladelse til faste bijob, hvor de skriver f.eks. analyser eller klummer i aviserne. F.eks. skriver Deadline-studievært Connie Hedegaard fast i Politiken, kollegaen Martin Krasnik i Weekendavisen, Horisonts redaktør Steffen Gram og TV-avisens reporter Anja Westphal i metroXpress, TV-avisens Torsten Jansen i Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin og Deadline-vært Christine Antorini er fast leverandør til Berlingske Tidende og metroXpress:

"Det var aftaler, som jeg havde, da jeg blev ansat i DR. Havde jeg dengang ikke kunnet få lov at fortsætte dem, ville jeg have sagt nej til jobbet. Mine holdninger er kendte, og det at jeg giver udtryk for dem i avisartikler betyder jo bare, at seerne med skærpet opmærksomhed kan holde øje med, om jeg varetager mit job på Deadline professionelt. Kommer der et forbud, vil jeg overveje min stilling i DR", siger Christine Antorini.

DR-journalisternes fællestillidsmand, Bodil Rahbek, er skeptisk over for et forbud:

"DR har traditionelt godt kunnet lide, at de kendte medarbejdere er med til at profilere virksomheden ved også at optræde i aviserne. Selv om man udtrykker en holdning i en avisartikel, kan man jo sagtens udføre sit journalistiske håndværk professionelt på skærmen eller i radioen", slutter Bodil Rahbek.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002