Kontakt os


 

Viasat Sport - 1, 2 og 3
Torsdag 29. januar 2004
Af Karsten Jensen
 
Søndag den 1. februar supplerer Viasat sin sportsdækning på tv ganske massivt. Udover sport på TV3 og 3+ samt sportskanalen Viasat Sport, går to helt nye sportskanaler i luften i Danmark; Viasat Sport 2 og Viasat Sport 3. Samtidig ændres navnet på den nuværende sportskanal til Viasat Sport 1. Seerne kan dermed se frem til masser af sport på TV - og de tre sportskanaler får allerede fra premieren på søndag hver sin markante profil, så seerne ved, hvad de kan finde på hvilken kanal.
Viasat Sport 1 er lig den Viasat Sport, seerne kender i dag. Det er en dansk sportskanal med masser af danske værter, dansk sport og sportsmagasiner bl.a. Teetime med Henrik Knudsen, Det' Bare Fodbold med Carsten Werge og Per Frimann, Champions League - mål og meninger med Laudrup, Elkjær og Kjeldbjerg, Fodbold på Første Klasse med Poul Hansen og Viasat Sport Magasinet med Signe Krarup.

Rækken af transmissioner på Viasat Sport 1 rummer bl.a. 80 golfturneringer med British Open som den største, den engelske liga cup, den nederlandske æresdivision, cykelløbene Romandiet Rundt og Schweiz Rundt, Euroleague i Basketball, Bundesligaen i håndbold, tennisspillernes Davis Cup samt den tyske DTM-serie i motorsport, hvor danske Tom Kristensen er blandt favoritterne til den samlede sejr. Her vises både tidskørsler og træning samt selve løbene. Og så er der også tysk Bundesligahåndbold, hvor mange danske EM-stjerner spiller til dagligt.

Viasat Sport 2 vil fra 1. februar sende fodbold, motorsport og masser af kampsport. Seerne vil blandt andet komme med til verdens mest besøgte motorsports-begivenhed NASCAR. 38 gange blænder Viasat Sport 2 op direkte fra de intense racer-dramaer i USA.

Som noget helt enestående viser Viasat Sport 2 - som den eneste kanal i Europa - samtlige 125 kampe fra UEFA Champions League i fodbold enten direkte eller forskudt. På fodboldfronten kan seerne også stifte bekendtskab med den franske liga i fodbold. Hver uge transmitteres en kamp fra den liga, mange regner for den mest fodboldtekniske i Europa. Coppa Italia er også på fodboldmenuen, og derfra kan Viasat Sport 2s seere glæde sig til nogle spændende semifinaler allerede i februar: Milan, Lazio, Juventus og Inter er de fire resterende hold i Coppa Italia.

På kampsports-fronten kan Viasat Sport rulle boksningens fascinerende historie ud til seerne. Mere end 300 af de største kampe vil blive vist henover året - kampe med boksere som Max Schmeeling, Joe Louis, Rocky Marciano, Muhammed Ali, George Foreman, Sugar Ray Leonard og Larry Holmes. De er der alle sammen og selvfølgelig også Iron Mike Tyson. Og netop Tyson kan blive en af årets helt store sællerter i Viasat Sport 2s satsning på K1. K1 er den hurtigst voksende kampsport overhovedet med seertal på verdensplan, der skal tælles i millioner. Viasat Sport 2 sender live fra sæsonens samtlige 15 grand prix-stævner, og dermed er der også første parket ved tv-skærmen, når Tyson får debut i sportsgrenen, hvor han også må sparke…men dog ikke bide.

Viasat Sport 3 sender alle de klassiske sportsbegivenheder inden for alle sportsgrene. Det ambitionen, at seerne skal have gåsehud eller tårer i øjnene, når de genoplever gyldne stunder på Viasat Sport 3.

Mere end 40 års FA Cup-finaler fra fodboldens katedral, Wembley byder på et væld af stjernestunder. Derudover har Viasat fået eksklusiv adgang til BBC’s bugnende arkiver. Det betyder 25 års udsendelser af Match of The Day, 50 års Grand National Steeplechase, engelske landskampe og meget meget mere. I American SportNight vil seerne hver fredag opleve det bedste af det bedste fra de to ligaer i basketball og ishockey, som amerikanerne befriende ubeskedent kalder kampen om verdensmesterskabet - nemlig NBA og NHL. Men der er også golf, alpin skisport, tennis, olympisk stof på Viasat Sport 3.

"Alle tre sportskanaler går rendyrket efter at give seerne netop det, de ønsker af sport. Vi har i forvejen en masse god sport på TV3 og 3+ i form af blandt andet dansk fodbold, VM i ishockey og Champions League. Men vi har samtidig retten til at vise så meget sport udover det, vi kan nå at vise på TV3 og 3+ - og derfor må det glæde enhver sportsseer, at de nu får tre rendyrkede sportskanaler, hvor vi samtidig kan servicere seerne med meget mere af det, vi har senderettigheder til. Og så skal seerne naturligvis også vide, at vores ambitionsniveau mht. erhvervelse af nye sportsrettigheder slet ikke er nået, hvorfor seerne kan se frem til en masse sportsnyheder på de tre kanaler i kommende måneder", siger chefen for Viasat Sport 1, 2 og 3, Peter Nørrelund.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002