Kontakt os


 

Ny novellefilm fra TV/MIDT-VEST
Onsdag 31. december 2003
Af Karsten Jensen
 
Nytårsdag blænder den regionale tv-station op for ’Zimmer frei’. Det er den første filmproduktion fra Midt- og Vestjysk Mediefond siden den populære film ’Guds Børn’.
Fire år efter premieren på biograffilmen "Guds Børn" præsenterer Midt- og Vestjysk Mediefond igen en film produceret til TV/MIDT-VEST. Denne gang novellefilmen ’Zimmer frei’.

Optagelserne til ’Guds Børn’ strakte sig over et halvt år med en lang række lokale amatører på rollelisten. ’Zimmer frei’ er optaget på Mors over seks dage med professionelle skuespillere i hovedrollen. Den kvindelige hovedrolle har Camilla Bendix, der lige nu er er kendt som Maria i TV 2s julekalender ’Jesus og Josefine’. Den mandlige hovedrolle har Niels Anders Thorn. Statisterne er stadig lokale og tæller blandt andre provst Henning Toft Bro fra Nykøbing

”Da vi producerede ’Guds Børn’, fik vi en masse erfaringer. Både gode og dårlige. Og det er lærepengene fra dengang, vi nu bruger i den nye produktion”, siger instruktør Karsten Baagø, der også instruerede ’Guds Børn’ sammen med Claus Klok.

Ifølge planen er ’Zimmer Frei’ den første af tre novellefilm, som skal åbne øjnene for midt- og vestjysk filmproduktion hos blandt andre Det Danske Filminstitut.

”Pengene til dansk filmproduktion ligger i København. Og de er utrolig svære at få fat i. Men det er det, vi vil, og vi har derfor brug for nogle små visitkort, som viser, hvad vi kan præstere”, siger Karsten Baagø.

For ham er formålet med at producere film at fortælle jyske historier. Historier, som ikke bliver fortalt i film produceret på den anden side af Storebælt.

’Zimmer frei’ handler om den 45-årige fraskilte landmand, Niels Bro. Hans liv bliver afgørende ændret på en enkelt dag, da en kvinde en lørdag formiddag triller ind på gårdspladsen på sin tungt læssede ladcykel og spørger efter et Zimmer frei. Hun præsenterer sig som Ulla Hartmann, tysk turist. Det viser sig ikke at være hele sandheden.

’Zimmer frei’ er en hjertevarm film om to mennesker, der tilsyneladende er vidt forskellige, men som efter en række forviklinger viser sig måske at være som skabt for hinanden.

Filmen har premiere nytårsdag, 1. januar, kl. 19.30, hvor den fylder det meste af den regionale flade. Den genudsendes 2. januar.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002