Kontakt os


 

DR1 får nyt look fra på mandag
Fredag 28. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mandag den 1. december går DR1 i luften med et nyt look. Med splinterny klang og tone og med en stribe stærke, klare farver - som neonpink, limegrøn og azurblå som de gennemgående farver - får kanalen en ny visuel og mere levende identitet.
"Udover at være klistret, der binder DR1's programmer sammen, er designet med billeder, grafik, animationer og ikke mindst musik med til at sende et selvstændigt signal ud til seerne om, hvem vi er. Og med det nye design ryster vi definitivt det sidste støv af skuldrene på den gamle overlærer, som DR1 engang var", siger Lars Grarup, chef for DR1 og tilføjer:

"Danmark har stolte design-traditioner, og det er vigtigt at vise, at vi kan levere design i høj, international klasse. Derfor vil vi også fremover jævnligt justere vores visuelle identitet, så vi hele tiden kan være en tidssvarende og dynamisk tv-station".

Det er L. Nicolay Grønlund, redaktør i DR's chefredaktion, der har stået for den kreative ledelse af det ny design, og det er Thomas Blachman, der har komponeret musikken, der ligesom design og farvevalg er udpræget filmisk og karakteriseret af mange kontraster.

De nye farver på skærmen bliver neonpink, limegrøn og azurblå, og der bliver flere stærke kontraster. De grafiske virkemidler bliver strammet op, så det bliver lettere for seerne at orientere sig på DR1's programflade. Og så bliver kommunikationen i højeret grad båret frem af levende billeder end af grafik og tekstet information. Derimod bevarer DR1 sit sædvanlige logo.

Som en ekstra lille julegave til seerne vil der i hele julemåneden optræde en række små ultrakorte tegnefilm mellem programmerne. Det er de såkaldte "squareheads", der er firkanterne i DR1's kanaldesign, der pludselig får liv og optræder som firkantede julemænd, rensdyr og meget andet. De små squareheads er tegnet af Teis Dyekjær.

Designredaktionen af DR1's nye kanaldesign og airlook består af Fie Heise, Morten Kvist og Ane Cortzen.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002