Kontakt os


 

Dokumentarserien ’Par på prøve’
Lørdag 27. september 2003
Af Karsten Jensen
 
Ny dokumentarserie på TV3 sætter nu danskernes familieværdier til debat. Ansigt til ansigt med en anden families leveregler sættes der fokus på børneopdragelse, spisevaner, kønsroller, pligter, fornøjelser og måden at være sammen på.
Mange familier tror, at græsset altid er grønnere hos naboen. Men er det virkelig tilfældet? Og er ens mand eller kone virkelig så svær eller nem at leve sammen med i forhold til, hvordan andre familier lever? Og hvad siger børnene til, at de for en kort periode skal have en ny mor? Det undersøger TV3 sammen med 18 danske børnefamilier i dokumentarserien ’Par på prøve’, der bliver vist over ni mandage på TV3 - første gang mandag den 6. oktober kl. 21.25 lige efter Robinson Ekspeditionen.

I ’Par på prøve’ oplever seerne hver uge to nye familier, der i 10 dage bytter mor. I de første fem dage skal den ’nye’ mor indordne sig under sin nye families regler og rutiner og deltage 100 procent i familiens hverdag, som den normalt ser ud. Efter fem dage byttes der rundt på rollerne, så det nu er den ’nye’ mors regler, der er de gældende, hvad enten det gælder fordeling af pligter eller typen af mad, der skal på bordet - og det er såvel mand som børn, der skal indordne sig under de nye regler.

”’Par på prøve’ er et dokumentarprogram, men samtidig også et familieeksperiment, der giver masser af brændstof til debatten om familielivet anno 2003. En række nysgerrige børnefamilier har gennem programmet fået chancen for at teste, hvordan det er at leve en anden families liv og samtidig få sat sin egen livsstil på prøve. Seerne kan se frem til, at to ukendte familiers leveregler støder sammen på en facon, der gør, at man også kan tage sit eget familieliv op til diskussion", siger TV3s administrerende direktør Jesper Grønholdt.

I premiereafsnittet mandag den 6. oktober møder seerne familien Sand, der ejer og driver et hotel ved Slettestrand i Nordjylland. Den anden familie er familien Bohr, der har slået sig ned på et nedlagt landbrug på Falster. Familien Sand består af Peer, 53 og Mona, 39, samt børnene Sara, 15, og Allan, 12. Familien Bohr er Nina, 35, og Ask, 29, samt børnene Patrik, 14, Jonathan, 7, Emil, 5, Silas, 4, og Malou, 13 mdr.

Hos Nina og Ask på Falster foregår hverdagen stille og roligt og i et tempo, så hele familien kan være med. Alt står i børnenes tegn. Gården er indrettet på børnenes præmisser, og der er sågar inddraget en hel længe til legerum.

Hos familien Sand er der fart over feltet. Mona og Peer prioriterer deres hotel og gæsterne højest, og børnene må affinde sig med at komme i anden række.

I 10 dage flytter Mona ind hos Ask, mens Nina flytter ind hos Peer. Og så bliver der ellers vendt op og ned på hverdagen i de to familier. I de sidste fem dage, Mona opholder sig på Falster, bliver der strammet godt og grundigt op på spisevaner og -tider. Hos hotelfamilien i Nordjylland bliver Peer sat til at stryge skjorter og gøre rent - en for ham hel uvant opgave. Nina prøver desuden at få løsnet lidt op for den noget stringente børneopdragelse.

De to familier har indrettet og prioriteret deres hverdag meget forskelligt. Men trods de store forskelle er der gennem ’Par på prøve’ opstået et nyt venskab, og de to familier ses fortsat som venner.

’Par på prøve’ er produceret af Koncern tv- og filmproduktion ApS.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002