Kontakt os


 

Ny DR-dramaserie får premiere i Berlin
Torsdag 18. januar 2018
Af Redaktionen
 
DRs kommende dramaserie 'Liberty' har i februar udsigt til at få masser af opmærksomhed på årets Berlin International Film Festival, hvor den er blevet udvalgt til 'Berlinale Series Section'.


Det er anden gang, en DR-dramaserie er udtaget til at blive vist i Berlin, og tidligere er det kun overgået et lille udvalg af tv-serier som f.eks. 'House of Cards' at få verdenspremiere i forbindelse med festivalen.

Ved Berlin International Film Festival, der finder sted i den tyske hovedstad fra den 15. til den 25. februar, bliver de to første afsnit af tv-serien vist i biografen Zoo Palast.


International anerkendelse til DRs dramaserier

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen er stolt over, at DR endnu engang har en dramaserie, der er udtaget til Berlin International Film Festival.

"DRs dramaserier er et helt centralt element i DRs public service-tilbud, fordi tv-serierne når så mange mennesker med høj kvalitet og væsentlige historier. For tre år siden var vores dramaserie ’Bedrag’ udtaget til Berlin, og jeg er ovenud stolt over, at vi i DR nu igen får international anerkendelse for vores stadige og langsigtede fokus på tv-drama. Det er også en stor anerkendelse til hele holdet bag Liberty, og jeg glæder mig til, at danskerne snart også får oplevelsen af at se 'Liberty' udfoldet som dramaserie."


'Liberty' skildrer vestligt udsendte i Tanzania

'Liberty' er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn. Serien udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980’erne, hvor to skandinaviske familier er udstationeret. Tv-serien er både et humoristisk og brutalt portræt af vestlige udsendte, hvis idealisme kolliderer med kulturelle forskelle og lokal modstand, som langsomt og nådesløst fortærer deres gode vilje og demokratiske værdier i en blanding af gin-tonics, hushjælp og lidenskab i den afrikanske varme.


DR Drama og DR Salg deltager i festivalen

Både DR Salg og DR Drama vil være til stede under festivalen for at fremme dansk drama i udlandet i samarbejde med DFI, Copenhagen Film Fund, TV 2 og Trust Nordisk.

Samarbejdet skal øge fokuset på de danske serier blandt de internationale kunder i Berlin. Fra DR Drama deltager Karoline Leth, som er producent på den nye serie, og som skal tage de internationale kunder med bag om serien.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002