Kontakt os


 

Rejseholdet - jagten på en morder
Tirsdag 2. januar 2018
Af Redaktionen
 
Ny krimidokumentarserie på TV 2 giver et indblik i arbejdet i en af de mest populære enheder i politiet. Første gang torsdag den 11. januar.
I en helt ny krimidokumentarserie i fire afsnit med premiere på TV 2 torsdag den 11. januar kl. 20.00 får seerne et indblik i arbejdet i en af de mest populære enheder i politiet, nemlig Rigspolitiets Rejseafdelingen - kendt som Rejseholdet.

Både visuelt og fortællemæssigt lægger serien sig mere op ad dansk drama end traditionel dokumentar, oplyser TV 2

"Vi har forsøgt at skabe en ny hybrid mellem journalistik og drama, hvor vi tager de stærkeste elementer fra hver genre og mikser dem i en ny fortælling, fortæller serien idémand og redaktør," Nils Bomann.


Fire tidligere efterforskere er seriens hovedpersoner

Fire tidligere efterforskere fra Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen, Kurt Kragh, Jens Damborg og Tom Christensen, er hovedpersoner i serien og fortæller i hver deres afsnit om, hvordan de opklarede nogle af Danmarks mest spektakulære drabssager.

"Vi får efterforskernes personlige fortælling om opklaringen af nogle meget opsigtsvækkende drabssager - også i sager, hvor Rejseholdet begik fejl, som betød, at gerningsmanden gik fri og begik nye forbrydelser, inden han endelig blev anholdt," fortæller Nils Bomann.

I programmerne tager efterforskerne tilbage til nogle af sagernes hovedpersoner - afgørende vidner, pårørende til dræbte, de lokale betjente og politiets specialister. I nogle af sagerne møder efterforskerne endda gerningsmanden selv.

"Jeg har aldrig tidligere set optagelser, hvor en gerningsmand, der har afsonet sin straf, mødes med den politimand, der fik ham dømt. Det er helt specielt at høre de to tale om tiden dengang og nu. I nogle af sagerne er det 27 år siden, drabet blev begået, og det giver et særligt indblik i, hvordan en drabsmand lærer at leve med det, han gjort," siger Nils Bomann.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002