Kontakt os


 

Ny sæson af 'Alene i vildmarken'
Fredag 22. december 2017
Af Redaktionen
 
DR er tilbage med ny sæson af programserien 'Alene i Vildmarken' og samtidigt skifter serien fra DR3 til DR1. Den 4. januar kan seerne møde de otte nye deltagere, der efterlades i den nordnorske ødemark - i endnu mere barske vejrforhold end forrige sæson.
I en tid, hvor vi sjældent er alene og aldrig har været mere afhængige af teknologi og moderne hjælpemidler, inviteres seerne med til Nordnorges vildmark for at følge de nye deltageres fysiske og mentale kamp. Det er otte seje, friluftselskende personer fra hele landet, tre kvinder og fem mænd i alderen 24–54 år, der tager udfordringen op i den totale isolation. Det bliver kampen mod elementerne og kampen mod sig selv, når sult, tørst og ensomhed sætter ind, lyder det fra DR.


Hvad i livet har betydning?

'Alene i Vildmarken's første sæson på DR3 viste sig at appellere meget bredt hos både yngre og ældre seere. Derfor har det været naturligt at vise en anden sæson af det populære program på DR1.

Kanalchef Pil Gundelach Brandstrup fra DR1 glæder sig til at præsentere de otte nye afsnit:

”'Alene i Vildmarken' får os til at stille spørgsmål til, hvad der virkelig betyder noget i vores liv, når alle forstyrrende lag bliver skrællet af, og vi er tvunget til at finde ind til de basale menneskelige drifter. Det er en vedkommende og spændende eksistentiel rejse, der har vist sig at kunne samle flere generationer.”

Formatet og 'reglerne' er de samme som før, men der kommer til at vente de nye deltagere endnu større udfordringer, da vejrforholdene i vildmarken viser sig at være markant hårdere end i forrige sæson.


Eneste selskab er deres eget kamera

Alle deltagerne har et tæt forhold til naturen. Men det, de skal gennemgå i eksperimentet ’Alene i Vildmarken’, er svært at forberede sig på. Spørgsmålet er, hvor længe de kan begå sig alene i det nordnorske vildnis. Eneste selskab er deres eget kamera, som de skal filme deres ophold med.

Det kommer til at handle om kampen mod naturens kræfter – og mod sig selv. Målet er at klare sig længere end konkurrenterne og dermed vinde konkurrencen. Hvor længe de skal være der, bestemmer de selv - den, der holder længst, vinder. Undervejs har de medvirkende ingen idé om, hvor længe de skal være væk, eller hvor mange af deres konkurrenter, der er tilbage i vildmarken. Giver de op og vil hentes, kan de give besked via en GPS-sender. Der stilles ingen præmie i udsigt, men en unik mulighed for at opleve, hvor længe man kan klare den fysiske – og ikke mindst den mentale - overlevelse.

Alene i Vildmarken sendes på DR1 torsdag den 4. januar kl. 20.45 og de følgende syv torsdag.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002