Kontakt os


 

Sveriges største dramasatsning på DR
Fredag 3. november 2017
Af Redaktionen
 
I morgen lørdag har DR1 premiere på SVT's nye store dramaserie 'Familien Löwander' ('Vår tid är nu'), der følger familien Löwander og deres familierestaurant i årene efter 2. Verdenskrig.


'Famnilien Löwander' (på svensk 'Vår tid är nu') beskrives som en serie, der hiver de store dramatiske kanoner frem i form af interne magtkampe, intriger og forbuden romance og sætter Sveriges efterkrigstid under et nyt lys.

Krigen er netop slut, og det svenske folk er ekstatisk. Befrielsen fejres i Stockholms gader, og den kåde stemning giver anledning til, at to fremmede – overklassepigen Nina og køkkendrengen Calle – forenes kortvarigt i et kys. Kysset skal vise sig at blive skæbnesvangert.

Nina er den unge søster i familien Löwander, der driver en af Stockholms fineste restauranter, Djurgårdsskälleren. Restauranten befinder sig i problemer og må tilpasse sig de nye tider. Ninas egen løsning er at forvandle restauranten til en eksklusiv natklub, men det falder ikke i god jord hos resten af familien.

Udover Nina tæller familien også den skruppelløse ældste søn, Gustaf, der via skumle metoder har holdt liv i restauranten krigen igennem, og den yngre bror, Peter, der er hjemvendt fra krigen med sine egne idéer til, hvordan restauranten skal drives. For ikke at nævne matriarken Helga, der selv gerne vil skære igennem som familiens overhoved.

Kampen om restaurantens fremtid spidser til, og selvom efterkrigstiden lover lysere tider, bliver det på ingen måde fredfyldt hos familien Löwander.


Aldrig set større

Serien, der er blevet omtalt som den største svenske dramasatsning nogensinde, havde premiere på SVT den 2. oktober.

Allerede inden første sæson gik i luften, var der givet grønt lys for to sæsoner mere.

Aftonbladet har sammenlignet 'Familien Löwander' med 'Downton Abbey', men seriens form vækker også minder til danske serier som 'Krøniken' og 'Matador'.

"Serien er et slags mikrounivers, hvor restauranten er et samfund i sig selv. Her møder man nemlig både den værste overklasse, som mæsker sig i kaviar, og køkkenpersonalet, som står og renser fisk i køkkenet," fortæller seriens skaber Johan Rosenlind.

Samtidig er kulisser, kostumer, musikken og atmosfæren fra den historiske periode helt uhyggeligt autentisk gengivet, lover SVT.


Retro med et frisk pust

Selvom serien er et dyk ned i det historiske Sverige, er der dog langt fra blot alvorstung, traditionel og støvet historiefortælling. Det blev nemlig gjort mange anstrengelser for at gøre serien både relevant og relatérbar.

"Det er en gribende, varm og sjov fortælling om, hvordan det er at være menneske i en brydningstid," siger instruktør Harald Hamrell.

Samtidig gør seriens mange forskellige hovedroller det nemt at finde en karakter at spejle sig i.

Serien er en samproduktion mellem SVT, ViaPlay og Film Väst, og får premiere på dansk tv i morgen lørdag den 4. november kl. 21.00 på DR1.


Foto (forside) Charlie Gustafsson som Calle Svensson og Hedda Stiernstedt som Nina Löwander. (Fotograf: Johan Paulin /SVT)

Foto (denne side): Adam Lundgren, Peter Dalle, Mattias Nordkvist, Suzanne Reuter og Hedda Stiernstedt spiller hovedrollerne i 'Familien Löwander'. (Fotograf: Johan Paulin/SVT)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002