Kontakt os


 

Hemmeligheder fra Nuuk på DR3
Tirsdag 31. oktober 2017
Af Redaktionen
 
I Nuuk kender næsten alle hinanden. Der er stadig mange store tabuer, og man kan nemt føle sig forkert. Nu har en række meget modige medvirkende besluttet sig for at åbne op, så de kan komme videre i deres liv. For åben skærm afslører de dybe hemmeligheder, der i den grad har præget og som stadig på mange måder præger deres liv.
'Hemmeligheder fra Nuuk' får premiere på DR3 mandag den 13. november kl. 21.30, og i løbet af seriens seks programmer bliver de unges hemmeligheder gradvist åbenbaret for seerne. Det kan være seksuelle tabuer, stof- eller alkoholmisbrug, overgreb og vold eller noget helt andet, skriver DR i dag i en pressemeddelelse.


En befolkningsgruppe, der sjældent får taletid

'Hemmeligheder fra Nuuk' giver seerne på DR3 mulighed for at komme tættere på de unge grønlændere, der sjældent får taletid i medierne, men her har fået lov at fortælle præcis, hvordan de har det:

"Med 'Hemmeligheder fra Nuuk' vil DR3 gerne fortælle om alt det, vi mennesker skjuler for hinanden, fordi vi vil fremstå stærke og perfekte eller er bange for at blive afvist, og ikke blive elsket af vores nærmeste. Selvom serien foregår i Nuuk i Grønland, kunne den sagtens foregå i en by et sted i Danmark. For selvom der er mange tabuer i Grønland, så er det jo svært for de fleste at turde være hudløst ærlige omkring deres inderste og mest sårbare følelser. Men når du tør sige højt, hvordan du i virkeligheden har det, så opdager du, at du ikke går i stykker, og at du ikke er alene. Det, synes vi, er et fint budskab, som rammer os alle i en Insta-perfekt tid. Hvis serien samtidig kan nedbryde et par fordomme og tabuer, så har DR3 ikke levet forgæves", siger redaktør på DR3 Trine Skovgaard.


Træt af tabuer

Dokumentarserien følger en række unge, der føler sig klemt og som er trætte af de tabuer, som mange i deres generation bærer rundt på. Det er modige, unge mennesker, der er trætte af at skjule, hvordan de har det, og som nu er klar til at åbne op for deres dybeste hemmeligheder – for familie, venner og seerne på DR3.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002