Kontakt os


 

Hæder til TV 2-journalister
Mandag 30. oktober 2017
Af Redaktionen
 
To af Gravegruppens journalister og TV 2's undersøgende journalistik blev i weekenden hædret med en FUJ-pris for Fremragende Undersøgende Journalistik.
TV 2 Nyhedernes og Gravegruppens journalister Emil Ellesøe Ditzel og Niels Lykke Møller vandt lørdag aften en af dansk journalistiks fineste priser, FUJ-prisen fra Foreningen for Undersøgende journalistik.

For Emil Ellesøe Ditzel er det endda andet år i træk, idet han sidste år vandt for indslag og artikler om politiets evaluering af terrorangrebet i København. Det er tredje år i træt, at TV 2 vinder en af FUJ-priserne.

De to TV 2-journalister fik prisen i metode-kategorien for projektet 'De store skatteskyldnere'.

Juryen begrunder prisen således:

"Med udgangspunkt i en systematisk gennemsøgning af tingbogen har Niels Lykke Møller og Emil Ellesøe Ditzel fra TV 2 leveret et stykke undersøgende journalistik i særklasse. Deres arbejde giver helt ny viden om en række af de borgere, der tilsammen har oparbejdet en gæld på 100 milliarder kroner til Skat. Via avanceret digital research kombineret med klassisk opsøgende journalistik har journalisterne afdækket, at storskyldnere til Skat kan leve i fred og luksus i udlandet, alt imens Skat sender småskyldnere på tvang herhjemme. Dermed har Niels Lykke Møller og Emil Ellesøe Ditzel bidraget med vigtig viden om menneskerne bag milliarderne, og historierne har haft politiske konsekvenser i form af øremærkning af millioner til inddrivelse af udenlandsdanskeres gæld.”


Har arbejdet målrettet med data-dreven journalistik

Gravegruppens chef, Hans Peter Blicher, glæder sig over anerkendelsen af, at TV 2 har formået at løfte væsentlige og komplicerede emner på en måde, som har givet genlyd.

"Gravegruppen har – med Emil og Niels i spidsen – målrettet arbejdet med data-dreven journalistik, og derfor er det særligt tilfredsstillende, når de hædres i netop metode-kategorien. FUJ-prisen er først og fremmest en anerkendelse af Emil og Niels og deres seriøse journalistiske arbejde, samtidig med at prisen er et skulderklap til hele den undersøgende journalistik på TV 2," siger Hans Peter Blicher.

FUJ-prisen uddeles i fire kategorier. Graverprisen gik til tre journalister for 'Det store afgiftslotteri', aktualitetsprisen gik til aflsøringerne vedr. 'Fusk med EU-midler i Meld og Feld', mens formidlingsprisen gik til til ti journalister ved DR Nyheder og P4 København for 'Meningitis: Når læger ikke vil tage ved lære'.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002