Kontakt os


 

Portugal køber en stribe DRs programmer
Onsdag 25. oktober 2017
Af Redaktionen
 
Seerne i Portugal får masser af DR-dramaserier og dokumentarer på skærmen den næste tid. Også en række andre lande købte DRs drama, da DR Salg var til MIPCOM-messe i Cannes i sidste uge.
Seerne i Portugal har udsigt til masser af programmer med dansk tale i sendefladen den kommende tid.

På den netop overståede MIPCOM-messe i Cannes i Frankrig, hvor tv-købmænd fra hele verden mødtes i sidste uge, bekræftede Rádio e Televisão de Portugal (RTP), at de køber en lang række af DRs dramaserier, dokumentarer og programserier. Det oplyser DR i dag.

Blandt de dramaserier, som RTP købte, var f.eks.l 'Nikolaj og Julie', 'Krøniken', serien 'Album' og sæson 3 af 'Arvingerne'. Portugiserne har også udsigt til at skulle se dokumentarerne 'Christianias børn – bagsiden af eventyret' fra DR1, 'The Greatest Party On Earth' fra DR2 samt DR3's programserie 'Jeg er ambassadøren fra Amerika'.

"Vi har handlet med Portugal før, og senest købte de 'Bedrag' sæson 1 og 2 sidste år. Det glæder mig, at vi nu fik lavet en aftale, om at de køber en stor pakke med danske programmer," siger salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg.


'Bedrag' til Iran og 'Arvingerne' til Tyskland

DR-salgsteamet fik også lukket andre aftaler i Cannes. Cypern sikrede sig således første, anden og tredje sæson af 'Borgen', mens Iran købte anden sæson af 'Bedrag'. Canada købte 'Borgen', som man allerede har vist én gang i Canada, mens Tyskland planlægger at vise tredje sæson af 'Arvingerne'. Derudover solgte DR dokumentarpakker til Italien og Belgien.

"Noget af det, vi gjorde meget ud af denne gang, var at sælge programformater, og vi havde en række med, som vi ikke har haft med tidligere. Både Holland, USA og Tyskland viste stor interesse for at lave lokale versioner af 'Historien om Danmark', og her fortsætter forhandlingerne i den kommende tid," forklarer Helene Aurø.

En reportageserie som 'Generation XL' fra DR1, der i et år følger fem børn og deres familier i kampen mod kiloene og hen mod et sundere liv, var der også pæn interesse for. Det samme er tilfældet med 'Gintberg på kanten' fra DR1, som nu bliver lavet i fem forskellige udenlandske versioner i blandt andet Norge, Spanien og Quebec i Canada.

"Selv om vi kun kunne vise et helt kort klip, fik vi også allerede nu mange positive tilbagemeldinger på DRs kommende dramaserie 'Liberty', der er lavet på baggrund af forfatteren Jakob Ejersbos bog. Så jeg satser på, at DR Salg fortsætter med at lukke en del aftaler i den kommende tid – både om 'Liberty' og om mange af de andre programmer og formater, vi havde med til Cannes," siger Helene Aurø.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002