Kontakt os


 

Prix Europa-statuette til DRs 'Klassen'
Fredag 20. oktober 2017
Af Redaktionen
 
Foran 23 andre sikrede DRs fiktionsserie 'Klassen' sig fredag en Prix Europa for 'Bedste online-produktion' i den eneste online-kategori ved prisfesten. Statuetten til 'Klassen' kommer lige efter, at fiktionsserien fik innovationsprisen ved Nordic Kids Awards.


Hele ugen har radio-, tv- og onlineproduktioner fra hele Europa dystet om statuetter ved den 31. udgave af Prix Europa i Berlin. Fredag aften blev spændingen udløst om, hvilke af de 677 produktioner fra 34 lande, der har været til bedømmelse, som fik de europæiske mediepriser – og det blev en god aften for DR, der hentede to statuetter.

DR hentede priser for 'Bedste europæiske online-produktion' til DR Ultra-serien 'Klassen' og for 'Bedste europæiske musikprogram' til DR P7-programmet 'Sangskriver'.


'Klassen' har fokus på børnelivet

Indtil videre er der sendt over 150 afsnit af 'Klassen', der også får en særlig julekalenderudgave på DR Ultra i år.

Serien tager hver dag typisk fat i både store og små dilemmaer i et børneliv. Det kan være både de små detaljer, som kan skabe dilemmaer i en klasse, men også tungere emner som mobning, vold, skilsmisse, eller at man ingen venner har.

Serien følger den digitale døgnrytme for målgruppen, der er de 7-12-årige, som hver morgen på Ultra-app’en får præsenteret dagens emne og historien. Hen over dagen drøfter børnene så emnet, der er i fokus den dag – både på Ultra-app’en, på sociale medier og mange steder også i klasseværelserne.


Involverer brugerne

Det er på grund af DR Ultras vilje til at gå 'all in' med at involvere danske børn i tilblivelsen af fiktionen på online-medier, at 'Klassen' får en Prix Europa.

"I 'Klassen' forsøger vi at være ambitiøse i at sikre os, at dialogerne og dilemmaerne også passer med det, som målgruppen går og tumler med. Hvor andre serier måske mere skrives udelukkende af voksne, så har vi formået at udvikle klassens manuskripter til næsten altid at involvere brugerne," siger redaktør Jonas Kryger Hansen fra DR Ultra, der selvsagt er glad for, at juryen ved Prix Europa finder, at DR-projektet er Europas bedste online-produktion.

Han forklarer, at det er målet, at DR Ultra er de bedste i verden til at lytte til brugerne i tilblivelsen af fiktionen, man laver.


Ingenting til Clement Kjersgaard

I alt var DR nomineret til 15 Prix Europa-statuetter, bl.a. var den kontroversielle vært Clement Kjærsgaard nomineret til prisen for 'Bedste europæiske journalist', hvilket mange danske medier har skrevet meget om. Men her gik prisen til den tyrkiske journalist Can Dündar.

Det er 19 europæiske medieorganisationer, EU og det europæiske radio- og tv-samarbejde, EBU, som står for Prix Europa, som har været afviklet siden 1987.


Arkivfoto fra SVT


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002