Kontakt os


 

Så er der igen Knæk Cancer-uge på TV 2
Fredag 20. oktober 2017
Af Redaktionen
 
Knæk Cancer-ugen på TV 2 bliver indledt på søndag den 22. oktober og kulminerer med 'Knæk Cancer Live'-showet lørdag den 27. oktober. Her er et overblik over ugens programmer.


Fra på søndag og hele næste uge - uge 43 - løber TV 2's årlige Knæk Cancer-uge af stablen, og det sker med visningen af kendte og nye programmer, der sætter fokus på oplysning om kræft og indsamling af penge til forskning, forebyggelse, behandling og patientstøtte.

Ud over de særlige Knæk Cancer-programmer ventes TV 2-regionerne at lave nyheds- og aktualitetsindslag om kræft, kræftbehandling og Knæk Cancer i løbet af ugen.


'Go’ morgen Danmark' og 'Go’ aften Danmark' knækker cancer

Også 'Go’ Morgen Danmark' og 'Go’ aften Danmark' vil på alle ugens hverdage ('Go’ morgen Danmark' tillige i weekenden) bringe interviews og indslag med mennesker, som har eller har haft kræft og kræftbehandling inde på livet.

Derudover rejser 'Go’ morgen Danmark' og 'Go’ aften Danmark' rundt i landet og sender live, når 'Knæk Cancer tager på tur til fire danske byer' – nemlig Skive (mandag den 23. oktober), Silkeborg (tirsdag den 24. oktober), Vejle (onsdag den 25. oktober) og Roskilde (torsdag den 26. oktober).

Alle Knæk Cancer-programmer, som TV 2 har rettigheder til at sende på sin streamingtjeneste TV 2 PLAY, kan ses gratis på tjenesten. Her vises allerede nu de fire programmer 'Rigets børn' fra 2003, der fulgte livet på børnekræftafdelingen på Rigshospitalet.


Oversigten over Knæk Cancer-programmerne på TV 2:

Søndag den 22. oktober kl 21.00: Tv-premiere: 'En flænge i himlen'

TV 2's Knæk Cancer-uge indledes i år med søndagsfilmen 'En flænge i himlen', som er baseret på John Greens prisvindende roman 'The Fault in Our Star'. Filmen omhandler den kvikke 16-årige pige Hazel Grace Lancaster, der er syg af kræft og derfor altid må slæbe rundt på en iltflaske.

Søndag den 22. oktober kl. 23.10: Britisk dokumentar: 'Fodboldstjerne og alenefar'
Senere på aftenen sendes den britiske dokumentar 'Fodboldstjerne og alene far' (Originaltitel: 'Rio Ferdinand: Being mum and dad'), der følger den tidligere professionelle fodboldspiller Rio Ferdinand. Hans kone døde af brystkraft i maj 2015, kun 34 år.

Mandag 23. oktober kl. 21.05: Knæk Cancer: Gensyn med Rigets børn
Dokumentaren 'Gensyn med Rigets børn' besøger tre familier, som første gang medvirkede i TV 2-dokumentarserien 'Rigets børn' i 2003. Dengang var Jasmin på 3 år, Fini på 4 år og Mathilde på 8 år i behandling på Rigshospitalets Børnekræftafdeling. I dag, 14 år senere, er børnene fra dengang unge voksne i alderen 18-24 år. De er alle erklæret raske og har livet foran sig, men hvordan har opholdet på børnekræftafdelingen påvirket dem og deres familier, og hvilken indflydelse har mødet med en livstruende sygdom haft på deres livskvalitet og livsbane? Dokumentaren genudsendes søndag 29. oktober klokken 13.25 på TV 2.

Tirsdag den 24. oktober kl. 20.50: Toppen af poppen knækker cancer
Tirsdag aften er årets kustnere fra 'Toppen af poppen' igen samlet for at hylde ildsjælene i det danske sundhedsvæsen, der arbejder hårdt for at knække cancer og for at støtte kræftramte og deres familier. Mikkel Beha Erichsen er vært, når Burhan G, Caroline Henderson, Søren Huss, Dorthe Gerlach, Karl William, Aura og Michael Falch fortolker hinandens sange og samtidig byder på en cocktail af egne hits og duetter.

Onsdag den 25. oktober kl. 20.00: Knæk Cancer: Eksperiment for livet
I dokumentaren 'Eksperiment for livet' følges Julie Gehl og Erik Hugger Jacobsen, der begge er læger og pionerer inden for ny kræftbehandling. De bruger eksperimentelle behandlingsmetoder i kampen for at finde nye, mere effektive og skånsomme behandlinger mod kræft. Dokumentaren genudsendes søndag den 29. oktober kl. 14.10 på TV 2.

Fredag den 27. oktober kl. 20.00: Vild med dans knækker cancer
'Vild med dans' rykker ud af studiet på Amager og ind på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, når der denne aften samles penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Parrene danser jive, tango, cha-cha-cha og slowfox, men ingen sendes hjem, når 'Vild med dans knækker cancer'. 'Vild med dans knækker cancer' genudsendes lørdag den 28. oktober kl. 12.10 på TV 2.

Fredag den 27. oktober kl. 21.35: Vild med dans knækker cancer - tre helt almindelige dansere går på gulvet
Umiddelbart efter at parrene har danset, byder 'Vild med dans' igen tre helt almindelige borgere velkommen på dansegulvet, når TV 2 knækker cancer. Fælles for de tre er, at de har haft cancer tæt inde på livet, og de har sagt ja til at danse for at samle penge ind til kampen mod kræft. De tre 'nydansere' får hjælp fra tre professionelle dansere fra 'Vild med dans'-holdet, når de betræder de skrå brædder på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Programmet genudsendes lørdag den 28. oktober kl. 13.25 på TV 2.

Lørdag den 28. oktober kl. 20.00 og kl. 22.25: Indsamlingsshowet 'Knæk Cancer Live'
Knæk Cancer-ugen kulminerer med indsamlingsshowet 'Knæk Cancer Live' lørdag aften, når værterne Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen kridter banen op for en aften fyldt med oplysning, underholdning, alvor og overraskelser. På scenen kommer Medina, Suspekt, Jesper Binzer og Carpark North klar til at spille, og i kommunikationscenteret sidder en række kendte og tager imod opkald og donationer - store som små. Alle donationer sker til fordel for Kræftens Bekæmpelse.


Foto: De to TV 2-værter - Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen - har igen sagt ja til at være ambassadører for årets Knæk Cancer-kampagne, og de er desuden værter på 'Knæk Cancer Live'. (Fotograf: Martin Juul / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002