Kontakt os






 

Ny dramaserie på DR Ultra
Tirsdag 17. oktober 2017
Af Redaktionen
 
På mandag den 23. oktober starter DR Ultras nye fiktionsserie 'Kolonien'. Igennem 24 afsnit tages børn med på feriekoloni, hvor en mystisk og benhård virkelighed hurtigt melder sig.


Det er sommer, og en gruppe børn fra 10 til 14 år skal på deres første feriekoloni - langt væk fra fastlandet på en øde ø. Albert, Viktoria, Carl, Milo og Niklas glæder sig til at komme af sted og få en pause fra hverdagen, skolen og forældrene. De kender ikke hinanden og er tilsyneladende meget forskellige, men alt tegner godt. Et lysglimt på færgen varsler dog, at noget er under opsejling og kort efter ankomst til øen, mister de kontakt til fastlandet. Det går nu op for børnene, de er alene, og at tingene ikke er, som de ser ud til. Der er noget galt på øen, og børnene skal for første gang lære at klare sig selv.

Undervejs i fiktionsserien kæmper børnene mod hinanden og med at overleve i de fremmede omgivelser. De indfanger mad, slår dyr ihjel og sover under åben himmel. De opdager hver især, at de kan mere, end de tror, og de opdager nye sider af sig selv. Men uroen vokser, og konflikterne tilspidses, og de må erkende, at kun ved at arbejde sammen i fællesskab kan de redde hinanden og øen.


Børn kan mere, end voksne tror

'Kolonien' er historien om at kunne overleve som barn – på godt og på ondt – i en fremmed natur og i et fællesskab, hvor ingen kender hinanden. Det handler om magt og roller børn imellem, og hvad der sker, når de faste rammer forsvinder, og de skal enes og samarbejde i en vanskelig situation. Som fiktionsserien skrider frem, øges presset på gruppen og fællesskabet. Børnene skal lære at klare sig selv, og uden mad, mobbepolitik og mobilsignal kommer de for alvor på en prøve.

"Med 'Kolonien' vil vi gerne sætte fokus på, at børn er sejere og kan meget mere, end både de selv og voksne tror. På DR Ultra tager vi store børns virkelighed meget seriøst og spejler deres hverdag, og med fiktion som ramme, har vi mulighed for at give børnene skarpskårne dilemmaer, de kan leve sig ind i og identificere sig med. Børnene opdager i serien, at fællesskabet er væsentligt at værne om, hvis de vil overleve på øen, og det er netop én af pointerne i fortællingen," fortæller redaktør Dorte Høeg Brask.

'Kolonien' sendes alle hverdage fra mandag den 23. oktober kl. 17.50-18.00 på DR Ultra. Første afsnit er et dobbeltafsnit, som sendes klokken 17.40-18.00 på DR Ultra.


Foto: Ny spændingsserie på DR Ultra tager børn med på en mystisk rejse til 'Kolonien', som sendes alle hverdage fra mandag den 23. oktober. (Foto fra: Luma Film)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002