Kontakt os


 

Ny aftale betyder mere nordisk drama
Fredag 6. oktober 2017
Af Redaktionen
 
Generaldirektørerne i DR, norske NRK, islandske RÚV, svenske SVT og finske YLE er på et møde i Stockholm blevet enige om ny, fælles vision og strategi for mere nordisk kvalitetsdrama.
De nordiske public service-udbydere er i løbet af de seneste år blevet verdenskendte for fremragende dramaproduktioner. Nordisk kvalitetsdrama med en klar, lokal forankring og stærke public service-ambitioner er blevet et af de stærkeste kendetegn for de nordiske public service-udbydere. Nu skruer alle nordiske public service-udbydere op for et forpligtende dramasamarbejde, oplyser DR i en pressemeddelelse. Samarbejdet vil betyde stærkere nordisk kvalitetsdrama til brugerne på tværs i Norden.


Stærkere international konkurrence

De voksende internationale streamingtjenester betyder, at adgangen til amerikansk fiktion er større end nogensinde. For at nordisk public service-drama skal begå sig i det marked med forbedret konkurrenceevne på tv og streaming er public service-udbyderne DR, NRK, RÚV, SVT og YLE nået til enighed om en ny, fælles strategi for større co-produktion af dramaproduktioner.

Ambitionen er at øge både volumen og kvalitet af nordisk drama - ikke mindst som del af public service-stationernes streaming-tilbud.

Aftalen vil betyde en stigning i antallet af nordiske co-produktioner, en fælles vision for dramaindholdet og etableringen af et koordinerende samarbejde, der skal træffe hurtige beslutninger om nye produktioner med co-produktionspotentiale.

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn er begejstret for aftalen: "Nordisk drama konkurrerer med den bedste internationale fiktion overhovedet. Vores nye, fælles nordiske strategi og det øgede nordiske samarbejde er et vigtigt skridt mod et endnu stærkere public service-dramatilbud end i dag. Det vil betyde dramaserier, som en dag vil blive en del af vores fælles, nordiske kulturarv," siger Maria Rørbye Rønn og understreger, at hun også ser aftalen som et led i styrkelsen af DRs public service-profil.

"Det her nordiske drama-samarbejde gør os stærkere i et stadigt mere internationalt marked. Vi står jo simpelthen stærkere, når vi som public service-udbydere står sammen i Norden," siger Maria Rørbye Rønn.

Den nordiske dramaaftale vil blive fejret ved et stort arrangement i Danmark i begyndelsen af 2018.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002