Kontakt os


 

DR henter tv-chef i Sverige
Torsdag 5. oktober 2017
Af Redaktionen
 
Emma Kronqvist (44) får den nyoprettede stilling som tv-chef i DR. Hun kommer fra en stilling som programafdelingschef i svenske SVT’s tre afdelinger i Malmø, Umeå og Göteborg. Hun har arbejdet for SVT siden 2002. Før 2002 har hun arbejdet som selvstændig tv-producent i en årrække og som filmchef for Scandvision.


Det bliver svenske Emma Kronqvist, der som tv-chef får ansvaret for at udvikle DRs tv-tilbud til fremtidens mediebrugere.

DRs mediedirektør Henriette Marienlund siger om ansættelsen af Emma Kronqvist:

"Jeg er kisteglad for, at Emma Kronqvist har sagt ja til denne meget vigtige stilling, hvor vi skal tydeliggøre vores tv-indhold og føre det videre ind i en digital tid. Emma Kronqvist har blikket for det unikke i public service-tv, hun er stærk på strategi og ledelse, og så har hun stor indsigt i de muligheder og udfordringer, der ligger i fremtidens mediebrug", siger Henriette Marienlund.

I den nyoprettede stilling som tv-chef i DR får Emma Kronqvist det overordnede ansvar for at sammensætte og udvikle DRs tv-tilbud med programmer fra eksterne og interne producenter. Tv-chefen bliver chef for DRs kanalchefer for DR1, DR2, DR3, DR K samt DR TV, og får også ansvaret for det indhold, der går på tværs af kanaler, for eksempel nyheder og store begivenheder som valg.


Digital udvikling med muligheder

Selv siger Emma Kronqvist:

"Tv er et fantastisk medie til at fortælle de historier, der er med til at løfte både vores samfund og den enkelte, og DR kan som få andre levere modigt tv i international klasse. Med den digitale udvikling kan vi lave indhold på nye måder og gøre det endnu mere nært og relevant, og jeg ser det som en helt enestående mulighed at være med til at drive den udvikling."

Emma Kronqvist var i en årrække selvstændig producent, og hun har været tilknyttet flere store tv-produktionsselskaber i Sverige. Hun har desuden 15 års erfaring på public service-stationen SVT, hvor hun bl.a har været chef for en række forskellige indholdsområder i SVT, herunder fakta, dokumentar, kultur, underholdning og børn.

Emma Kronqvist har de seneste år stået i spidsen for SVT’s programafdeling i Malmø, og i 2016 fik hun desuden ansvaret for SVT's programafdelinger i Göteborg og Umeå.

Emma Kronqvist tiltræder den 1. december.


Foto: Emma Kronqvist skifter fra SVT til DR. (Fotograf: Jesper Berg)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002