Kontakt os


 

Bamse går til filmen
Onsdag 20. september 2017
Af Redaktionen
 
Bamse, Kylling og Ælling - samt hele det originale hold bag Bamse - er samlet igen. Denne gang for at indspille en tv-film - for første gang i Bamses historie. Tv-filmen får titlen 'Bamse møder den store verden', og kommer på DR Ramasjang til december.


Det er 35 år siden, at Bamse optrådte på tv for første gang. Siden er det blevet til mange timers børnefjernsyn på DR, og nu er tiden inde til, at Bamse går fra tv og over til et helt nyt format., skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun Bamse og de andre velkendte figurer, som vender tilbage – det gør det originale tv-hold bag også. Det tæller bl.a. Katrine Hauch-Fausbøll, som manuskriptforfatter og instruktør, Søren Hauch-Fausbøll som Bamse, Brian Patterson som Kylling og Gitte Melgaard som Ælling og Snupse samt manuskriptforfatter. Derudover er de oprindelige fotografer, klippere, teknikere og musikere også samlede omkring den gamle hytte i Bamse-skoven.

Pelle Møller, redaktør for DR Ramasjang, fortæller om den nye tv-film:

"Ramasjang står jo på skuldrene af giganter, når det gælder indhold til de mindste – og nu vender en af de helt store tilbage. For mange af os har Bamse jo været med til at forme, inspirere og underholde i vores egen barndom, og flere af os har også set vores egne børns store glæde ved Bamses unikke fortællinger. På Ramasjang er vi derfor enormt stolte, begejstrede og rimelig starstrucked over, at Bamse, Kylling og resten af det originale hold vil skabe denne nye tv-film. Med tv-filmen ønsker vi at give alle danskere på tværs af generationer en udvidet oplevelse i selskab med deres yndlingsfigurer fra Ramasjang."


Bamse som seerne kender ham bedst

Selvom Bamse senest var på optagelse i 2009, så vil han i den nye fortælling fortsat være Bamse, som mange kender ham bedst. Skorstenen falder også ned, så det hele er, som det plejer – dog med overraskelser undervejs.

Bamse er i absolut topform og modigere end nogensinde før, lyder det videre fra DR. Bamse er faktisk så modig, at det bringer ham ud i den store verden, hvor han aldrig har været før. I hans møde med den store verden møder han Snupse plus de to, nye figurer Pandekagekonen og Danse-Alfen. De tre vil på hver deres måde lære Bamse vigtige lektier om mod, venskaber, forskellighed, tolerance og at udfordre sine grænser.

Katrine Hauch-Fausbøll er instruktør og manuskriptforfatter bag Bamse, og hvis Bamse havde en mor, ville det være hende. Hun er spændt på at komme i gang med optagelserne, som snart skydes i gang, og hun siger om sit arbejde med den nye fortælling:

"Jeg har arbejdet med Bamse i 35 år, og det er første gang, Bamse ikke følges med sine to bedste venner Kylling og Ælling ud på en farefuld færd. Og det er både anderledes for dem og for mig. Men det er utroligt interessant og sjovt, at lade Bamse gå ud i den store verden, og at bringe de to nye figurer ind i Bamses univers. Det bidrager til at vise både nogle velkendte og nye sider af Bamse – nogle sider, som jeg er sikker på, børnene vil holde af."


Foto: Bamse årgang 2017 - her sammen med den nye figur: Danse-Alfen. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002