Kontakt os


 

Discovery deler OL-rettigheder med DR
Onsdag 9. august 2017
Af Redaktionen
 
Discovery Networks Danmark har indgået en aftale med DR om at dele dækningen af vinter-OL i 2018 i Sydkorea - og sommer-OL i 2020 i Japan. Discovery beholder de eksklusive rettigheder til bl.a. ishockey, landevejscykling og tennis mens DR bl.a. får håndbold og atletik.


Discovery Networks har købt de europæiske rettigheder til både vinter-OL i PyeongChang i Sydkorea i 2018 og sommer-OL i Tokyo i 2020. DR har derfor måttet forhandle med Discovery om køb af rettigheder, og disse forhandlinger er nu afsluttet således, at Discovery beholder de eksklusive rettigheder til halvdelen af de olympiske discipliner ved de to Olympiske Lege, inklusive ishockey, landevejscykling og tennis. Samtidig vises alle discipliner fra begge Olympiske Lege på Discoverys kommende streamingplatform, Eurosport Player.

DRs seere kan på sin side glæde sig til både masser af vintersport fra Sydkorea og mulighed for at følge f.eks. de danske håndboldlandskampe, atletik, badminton og en række andre sportsgrene ved sommer-OL i Tokyo i 2020. DR vil samtidig også sende alle åbnings- og afslutningsceremonier ved både vinter- og sommer-OL.

Aftalanen mellem Discovery og DR kommer i forlængelse af, at Discovery har indgået mere end 20 tilsvarende partnerskaber rundt om i Europa.

Med aftalen videresælger Discovery dele af de eksklusive free-to-air audiovisuelle rettigheder til de kommende to Olympiske Lege samt udvalgte digitale rettigheder til DR.

Discovery og det Discovery-ejede Eurosport bevarer retten til at transmittere alle øjeblikke fra OL på tv såvel som på Discovery og Eurosports digitale og mobile tjenester. Dermed kan seerne i Danmark følge mere end 100 begivenheder live og on demand på alle enheder, når og hvor de vil.

I DR er mediedirektør Henriette Marienlund meget tilfreds med, at forhandlingerne nu er faldet på plads. Hun siger:

"Vi har lavet en rigtig fornuftig aftale, hvor vi samarbejder med Discovery om at dække to af de absolut største globale sportsbegivenheder. Jeg er kisteglad for, at vi er kommet i mål med aftalen; i særdeleshed på seernes vegne, idet det nu bliver muligt for den brede danske befolkning at få OL direkte hjem i stuen."

Anders Antonsen, SVP Nordics Sports, Discovery Networks Danmark, siger: "Vi er enormt tilfredse med, at det nu er lykkedes at finde en aftale med DR, som sætter seeren i centrum. Aftalen giver alle OL-fans chancen for at følge OL på den måde, der passer dem bedst og på den skærm, de foretrækker. Vi er samtidig meget glade for, at kunne tilbyde fuld adgang til samtlige begivenheder på vores Eurosport Player samt for at have eksklusiv adgang til tennis, cykling og ishockey på tv".

OL er yderst populært i Danmark. I gennemsnit så alle over tre år mere end 20 timers tv fra OL i Rio i 2016. Under Legene i Rio var 19 ud af de 20 mest sete programmer i tv overhovedet om OL. Tilsvarende brugte alle seere over tre år mere end otte timer i alt på vinter-OL i Socchi i 2014.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002