Kontakt os


 

Optagelserne til 'Lykke-Per' er i gang
Tirsdag 8. august 2017
Af Redaktionen
 
Frem til midten af november optager TV 2 og Nordisk Film tv-serien 'Lykke-Per'. Bille August er instruktør og skuespillerne Esben Smed og Katrine Greis-Rosenthal har de centrale hovedroller.


Med Bille August som instruktør er optagelserne af TV 2's hidtil største fiktionsprojekt netop gået i gang. Det er miniserien 'Lykke-Per' baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk af samme navn. Nordisk Film står bag produktionen, som også resulterer i en spillefilmudgave.

For Bille August er filmatiseringen af Pontoppidans værk en mangeårig drøm, der går i opfyldelse.

"'Lykke-Per' er en moderne historie og samtidig en fantastisk kærlighedsfortælling – måske en af de smukkeste, der er skrevet. Per Sidenius er en selvrealiserende, moderne narcissist og fantast, som man – på trods af hans fejl – ikke kan lade være med at holde af. Overfor står hans forlovede Jakobe som et af de stærkeste kvindeportrætter, der nogensinde er skabt. 'Lykke-Per' er drevet af relationer, og med de skuespillere, vi har på holdet, bliver det både nærværende og rørende," siger Bille August.

Titelrollen spilles af Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen 'Sommeren ’92' og i DR1-serien 'Bedrag'. I rollen som Jakobe ses Katrine Greis-Rosenthal, som bl.a. er kendt fra filmen 'Fasandræberne', DR1-serien 'Broen III' og TV 2-serien 'Bedre skilt end aldrig'.

På rollelisten står også bl.a. Peter Plaugborg, Rasmus Bjerg, Anders Hove, Tammi Øst, Tommy Kenter, Morten Hauch-Fausbøll, Ole Lemmeke, Benjamin Kitter og Julie Christiansen.

Optagelserne til miniserien 'Lykke-Per' er begyndt i København og kommer også til at foregå på Lolland, i Jylland, på Fyn og i Østrig.

'Lykke-Per' produceres af Nordisk Film og TV 2 med støtte fra Det Danske Filminstitut og Public Service Puljen samt FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje.

TV 2 forventer at kunne sende 'Lykke-Per' som miniserie i begyndelsen af 2019.


Foto: Rollen som Jakobe (Per Sidenius' forlovede) spilles af Katrine Greis-Rosenthal, mens titelrollen som Lykke-Per spilles af Esben Smed.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002