Kontakt os


 

Nyt program på DR1: 'Nærradiofonien'
Onsdag 2. august 2017
Af Redaktionen
 
En campingvogn omdannet til en rullende radiostation, to studieværter og et masse modige mennesker med lyst til at dele deres historier. Det er rammen for et nyt DR1-program: 'Nærradiofonien'. Første gang om små to uger - tirsdag den 15. august.
Henover sommeren har en campingvogn - omdannet til en mobil radiostation - trillet rundt på de danske landeveje. Værterne Mads Steffensen og Jakob Riising har camperet i nogle af de miljøer, der ikke så ofte er fokus på, eller automatisk er adgang til. Her har de to værter mødt nogle af de mennesker, som kender miljøerne indgående, og som har lyst til at sætte ord på, hvor de er i livet netop nu.


Naturistcamping og kristen festival

'Nærradiofonien' har camperet et par dage hvert sted og bl.a. besøgt epilepsihospitalet Filadelfia, Hellebro der er et opholdssted for unge hjemløse, Rigshospitalet, Å-festivalen, en kristen festival og NFJ, der er en naturistcampingplads.

"Vi mennesker kan let komme til at sætte hinanden i bås og fokusere på forskelle frem for ligheder. Mads og Jacob åbner med vores hyperlokale ønskekanal døren til ellers lukkede miljøer – og mikrofonen for nære, rørende og sjove historier, som vi alle kan spejle os i, og som virkelig giver noget at tygge på," siger redaktør på DR1 Dorthe Thirstrup.
Bygger bro


Lytter med på 'Nærradiofonien'

Inden 'Nærradiofonien' begynder at sende, uddeler værterne små radiomodtagere til dem, der er i nærområdet, så de kan lytte med.

Alle er velkomne til at komme ned i campingvognen for at fortælle deres historie og få opfyldt et musikønske dedikeret til en person, som betyder noget helt særligt.

Ude i nærmiljøet følger et tv-hold nogle af de mennesker, som historierne handler om, og som lytter med.

"Det er en mangfoldig og broget skare af gæster, der generøst deler deres historier med Mads og Jacob i det rullende radiostudie. Der er masser af styrke og gåpåmod steder, hvor man kunne forvente svaghed. Det inspirerer både dem, der sidder og lytter med foran de uddelte radioer – og jeg er sikker på, at det kommer til at inspirere seerne," siger Dorthe Thirstrup.

Programmet sendes på DR1 fra tirsdag den 15. august klokken 20.00 og er baseret på det belgiske koncept 'Radio Gaga'.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002