Kontakt os


 

Sandy French bliver nyhedsdirektør i DR
Onsdag 21. juni 2017
Af Redaktionen
 
Det bliver den konservative Brian Mikkelsens tidligere spindoktor, Sandy French, der den 1. august overtager posten som nyhedsdirektør efter Ulrik Haagerup. French er 42 år og har været i DR de seneste godt seks år. Hun har indtaget forskellige poster i DR, senest som indholdschef. Her har hun været overordnet ansvarlig for en række redaktioner og 'korrespondenter' samt været en del af DR Nyheders øverste ledelse.


Michael Christiansen, der er bestyrelsesformand i DR, begrunder valget af Sandy French:

"Jeg er meget glad for, at en enig bestyrelse har peget på Sandy French som den rette til at lede DR Nyheder. Nyhedsområdet er kerne public service-stof, og troværdige nyheder til den brede befolkning er vigtigere end nogensinde. Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder," siger han iflg. en pressemeddelelse fra DR i dag.


DR skal være en sikker havn

Selv siger Sandy French:

"Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel. Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR. Jeg er både stolt og glad over at skulle stå i spidsen for en gruppe medarbejdere og chefer, som hver dag går på arbejde for at gøre DR til en sikker havn i nyhedsstrømmen."


Sandy French indtræder i DRs direktion

Sandy French stammer oprindeligt fra Nordjylland og startede sin journalistiske karriere på Dagbladet Information - først som politisk reporter og siden som leder af den politiske redaktion. Herefter gik turen til Ekstra Bladet, hvor hun blev politisk redaktør, redaktionschef og til sidst medlem af bladets øverste ledelse.

I 2008 blev hun ansat som spindoktor for daværende justitsminister og sidenhen økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (kons.). Indtil 2010 blev hun regnet for toprådgiveren i Det Konservative Folkeparti, inden hun senere samme år blev ansat som chef for DR Indland.

Sandy French tiltræder formelt posten som nyhedsdirektør den 1. august, hvor Ulrik Haagerup fratræder. Ulrik Haagerup har efter 10 år i DR valgt at tiltræde en stilling som direktør i Constructive Institute.


Foto: Sandy French bliver DRs nyhedsdirektør fra den 1. august. (Fotograf: Lars E Andreasen)
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002