Kontakt os


 

Christoffer Boe bag nyt krimidrama til TV 2
Mandag 19. juni 2017
Af Redaktionen
 
Optagelserne er netop gået i gang til 'Kriger' med bl.a. Dar Salim og Danica Curcic på rollelisten – serien får premiere på TV 2 i efteråret 2018, og det er den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe, der står bag TV 2's nye dramasatsning.

'Kriger' er et krimidrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk og en kærlighedshistorie mellem veteranen CC og politikvinden Louise.

"Tv er nutidens legale narko, men når det er bedst, er der ikke kun tale om en tom rus og en lang kamp mod abstinenserne indtil næste afsnit. Det er også med tv, at fiktionskaraktererne kan få lov til at udfolde sig i fuld bredde, samfundstemaer undersøges, og livet dramatiseres i alle dets mange nuancer af grå. Det er narko med indhold! Ambitionen med 'Kriger' er klart at give tv en skarp, moderne og potent miniserie, som ikke ser sig tilbage - mens den bevæger sig væk fra samtalekøkkenerne og den daglige weltschmerz og ud i samfundets periferi, hvor mænd og kvinder lever og dør for at forsvare deres idealer," siger Christoffer Boe, der har skrevet manuskriptet i samarbejde med Simon Pasternak.


Fællesskaber, loyalitet og forræderi

I 'Kriger' vender CC hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner. På CC’s sidste mission gik det galt, og hans bedste ven, Peter, blev dræbt. Hjemme i Danmark er CC plaget af skyld og kan ikke finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig. For at lindre sin skyldfølelse hjælper han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særligt fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom.


Fiktionschef: ”En instruktør i særklasse”

"Det er helt fantastisk, at Christoffer Boe, som er en instruktør i særklasse, har haft mod og lyst til at kaste sig over tv-serie-formatet. Det er en ære, at han vil være med til at løfte TV 2's fiktion, som vi har store planer med. Jeg er helt sikker på, at hans visuelle kunnen og kunstneriske vision vil løfte dansk tv-drama til et nyt niveau med 'Kriger'," siger Katrine Vogelsang, TV 2's fiktionschef.

Optagelserne til 'Kriger' er netop gået i gang, og serien, der bliver på seks afsnit, får premiere på TV 2 i efteråret 2018. Serien produceres af Miso Film for TV 2 i samarbejde med DFI/Public Service Puljen, Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales.


Foto: 'Kriger' er et krimidrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk og en kærlighedshistorie mellem veteranen CC (Dar Salim) og politikvinden Louise (Danica Curcic). (Fotograf: Karoline Tiara Lieberkind / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002