Kontakt os


 

DR vil forbedre streaming-tilbud
Onsdag 14. juni 2017
Af Redaktionen
 
På DRs streaming-tilbud, som DR lidt misvisende kalder "DR TV", vil der blive skruet op for andelen af dansk indhold og udenlandsk indhold, der er produceret til eller af public service-institutioner. Seerne skal desuden have fri adgang til indholdet over en længere periode.
DR har sendt en redegørelse til Kulturministeriet, hvoraf det fremår at seerne skal have adgang til endnu mere dansk indhold og udenlandsk indhold, der er produceret af eller til public service-institutioner i Norden og Europa. Derved vil DR adskille sig markant fra de dominerende internationale streaming-tjenester så som Netflix. Derudover ønsker DR, at dette public service-indhold fremover skal kunne streames på DRs hjemmeside så længe, der er seere til det. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn udtaler: "I dag er streaming helt almindeligt for en stor del af den danske befolkning. Vi forventer, at streaming-forbruget vil tage til i de kommende år og accelerere - både blandt de yngre og blandt hele befolkningen generelt. Det betyder, at DRs streamingtilbud, DR TV, bliver en hovedindgang til DR og en forudsætning for, at hele befolkningen fortsat kan tilgå og få glæde af DRs public service-indhold. Derfor er det også afgørende, at DR TV udvikles til at være et ligeværdigt digitalt tilbud, der fungerer i sin egen ret og på mediets præmisser."


Udenlandsk indhold dominerer streaming

De internationale streaming-tjenester YouTube og Netflix er på kort tid blevet dominerende på det danske streaming-marked. Hver anden borger i Danmark bruger YouTube mindst én gang om ugen. Herefter følger Netflix, som 32 procent af befolkningen benytter sig af ugentligt. DRs streamingtjeneste bruges hver uge af 24 procent af den danske befolkning, hvilket gør tjenesten til den tredje-største i Danmark.

"De fleste streaming-tjenester tilbyder primært udenlandsk indhold. Når flere og flere danskere bruger disse tjenester, betyder det, at de i mindre grad får adgang til danskproduceret indhold og indhold fra europæiske og nordiske public service-institutioner i det hele taget. For at brugerne også kan få adgang til denne type indhold, er det derfor afgørende, at DR tilbyder dette, og at vi kan gøre DR TV til et attraktivt streaming-tilbud, der samtidig er et reelt alternativ til de internationale streaming-tjenester," siger Maria Rørbye Rønn.

Udover at indholdet på "DR TV" (altså streaming-tjenesten på DRs hjemmeside - og ikke DRs flow-tv-kanaler) skal adskille sig fra internationale streaming-tjenester, skal måden, indholdet forbindes og tilgængeliggøres på, også skille sig ud. DR arbejder derfor med en public service-algoritme på "DR TV", der adskiller sig fra personaliseringerne hos de kommercielle streaming-tjenester. DRs ambition er at udvikle en algoritme, som tager udgangspunkt i brugernes præferencer, men også overrasker og udfordrer brugerne ved at foreslå indhold, der ikke bare lægger sig op ad det, der allerede er blevet set, lyder det fra DR.


Begrænset adgang er utidssvarende

DR oplever en stor efterspørgsel fra brugerne på, at indholdet på "DR TV" er tilgængeligt i længere perioder, end det er i dag.

Derfor har DR besluttet, at gøre det egenproducerede indhold tilgængeligt i længere tid, så det i højere grad harmonerer med brugernes forventninger og medievaner. Ligeledes anbefaler DR i redegørelsen til Kulturministeriet, at det i forbindelse med medieforliget næste år præciseres, at udenlandsk fiktion, der er produceret til eller af en public service-institution, kan gøres tilgængeligt på "DR TV" uden begrænsninger i forhold til liggetider.

Den nuværende public service-kontrakt gør det svært for DR helt at indfri ambitionerne om at skærpe sin profil på "DR TV" med større fokus på public service-indhold. For public service-fiktionsserier, som DR ikke er medproducent på, må kun ligge på DR TV i otte dage, efter de har været vist på DRs traditionelle flow tv-kanaler.

Ungdomsserien ’Skam’ er et eksempel på, at interessen for en serie ofte fortsætter længe efter, den er blevet vist på traditionelt flow-tv. Da DR er medproducent på ’Skam’, er den ikke begrænset af reglen om otte dages liggetid. Og netop derfor har man kunnet se, at hele 80 procent af streamingen via DR TV faktisk foregik efter de første syv dage – og hele 37 procent efter 30 dage. Hvis DR ikke havde været medproducent på serien, ville den med andre ord være blevet streamet 80 procentpoint mindre, end den blev.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002