Kontakt os


 

Rita tilbage på skolebænken og på TV 2
Onsdag 14. juni 2017
Af Redaktionen
 
Der er skolestart mandag den 21. august kl. 20.00, når den nye sæson af 'Rita' får premiere på TV 2. I den nye sæson vender Rita (Mille Dinesen) tilbage til sin barndomsby, hvor hun må starte forfra. Gensynet med fortiden og gamle bekendtskaber får hende til at tage livtag med sin rodløshed.


Optagelserne er i fuld gang, og 'Rita' vender tilbage i otte nye 'lektioner' til efteråret på TV 2.

I den nye sæson møder seerne Rita omgivet af pomfritter og friture. Rita er blevet fyret fra sit job som lærer på Islevgård Skole, hun bor hos sin datter Molly og arbejder på en burgerbar.


Hvordan er Rita blevet Rita?

Men det varer ikke længe, før Rita igen er tilbage på skolebænken - i mere end én forstand. I den nye sæson vender Rita nemlig hjem til sin barndomsby, hvor hun må starte forfra.

Hun får job på den skole, hvor hun selv har gået, og der dykkes et lag ned for at finde ud af, hvordan Rita er blevet den Rita, hun er. Og gensynet med fortiden og gamle bekendtskaber får Rita til at tage livtag med sin rodløshed.

"Det har været fantastisk at arbejde med Rita og de andre karakterer nu i fire sæsoner. At få lov til at finde nye sider af dem, se dem udvikle sig lige så stille, lære af deres fejl og tage konsekvenserne af deres valg. Rita i sæson 4 er ikke den samme, som hun var i sæson 1. Tvivl har sneget sig ind i hende. Måske er hun ved at blive voksen, hvis hun da kan det. Måske er der noget, der skal overstås først - og det er i høj grad det, sæson 4 handler om," siger skaberen af 'Rita', Christian Torpe.


Nye navne

Mille Dinesen er naturligvis tilbage i rollen som Rita, og der er også gensyn med Lise Baastrup som Hjørdis, Ritas tidligere kollega, og Kristoffer Fabricius som Hjørdis' kæreste Uffe.

Af nye navne i den nye sæson kan nævnes bl.a. Charlotte Munck, Kurt Ravn, Ole Lemmeke og Kenneth M. Christensen.


Holdet bag

Hovedforfatterne til fjerde sæson af den populære TV 2-serie er den prisvindende Christian Torpe og Jannik Tai Mosholt, og serien er instrueret af Lars Kaalund og Natasha Arthy.

Den nye sæson af 'Rita' er produceret for TV 2 af SF Studios ved producer Jesper Morthorst, og serien er produceret i samarbejde med Netflix.

Christian Torpe, som er 'Rita's skaber, fik med serien sit internationale gennembrud. Han er nu bosat i Los Angeles, hvor han har skrevet tv-serien 'The Mist' efter Stephen Kings romanforlæg. Torpe har bl.a. vundet en Bodil for 'årets filmmanuskript' til Bille August-filmen 'Stille Hjerte'.


Foto: Mille Dinesen spiller titelrollen i TV 2's succesfulde dramaserie 'Rita'. (Fotograf: Foto: Per Arnesen / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002