Kontakt os 

Organisationsændring i DR skal gøre kulturen tydeligere - og øge fokus på unge
Mandag 12. juni 2017
Af Redaktionen
 
DR Kultur ønsker at gøre kulturstoffet endnu mere markant og øge fokus på både unge og musikken. Ændringen kommer nu, hvor de unges ændrede medievaner for alvor slår igennem.
Alt DRs indhold til den unge målgruppe – digitalt, streaming, tv og ikke mindst P3 – samles i en større enhed, DR Ung.

"Vi ændrer organiseringen af DR Kultur for at styrke vores fokus på de unge. Det er helt nødvendigt lige nu, hvor deres ændrede medievaner for alvor slår igennem. Samtidig forventer jeg, at den nye organisering vil forstærke kulturstoffets gennemslagskraft og betydning for brugerne - både i den daglige journalistik og i større fyrtårnsproduktioner. Og så vil vi gøre vores samlede indsats for musikken stærkere," siger DRs kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen.

Kasper Tøstesen, der hidtil har været chef for tv og digitalt indhold til unge, bliver chef for området. Området står allerede bag flere public service-bud på ungdomsindhold som for eksempel ’Prinsesser fra Blokken’ og ’Petra Elsker Sig Selv’.

Ambitionen er nu at blive endnu skarpere på indhold til de unge på tværs af DRs brands og platforme, skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

I forbindelse med organisationsændringen har P3’s nuværende redaktionschef og chef for DR Musik og Radio, Christian Ottenheim, valgt at forlade DR.

P3s musikredaktør, Mathias Buch Jensen, fortsætter og bliver en del af DR Ung.

Fokuseringen på de unge sker parallelt med, at det øvrige kulturstof reorganiseres, så der i højere grad bliver fokus på både den daglige journalistik og evnen til at skabe fyrtårnsproduktioner med gennemslagskraft på de brede flader, skriver DR videre.

Det sker ved at gøre organiseringen mere projektorienteret og samtidig have stærkt tværgående fokus på innovation, produktion, kompetenceudvikling, økonomi med videre. Ledende redaktionschef Henriette Ladegaard fortsætter som ansvarlig for dette på tværs af alle kulturredaktionerne.

Endelig etableres et nyt indholdsområde, DR Musik, som skal forløse målsætningerne om større synlighed for dansk musik og en bedre digital musikformidling, der blev præsenteret i DRs musikhandlingsplan sidste år.

Under DR Musik samles P2, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz, Musikstyring, Karrierekanonen og Diskoteket. Jakob Marstrand bliver chef for DR Musik. Han har arbejdet med musik i DR siden 2000 - først som vært, producer og producent og er i dag chef for P2 og P8 Jazz. Strategisk musikchef, Lars Trillingsgaard, bliver ligeledes en del af DR Musik.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002