Kontakt os 

TV 2 med ny international co-produktion
Mandag 12. juni 2017
Af Redaktionen
 
En ny spændingsserie med titlen 'Greyzone' skal optages i Danmark, Sverige og Tyskland, og blandt de medvirkende er Birgitte Hjort Sørensen i rollen som Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb. Seerien forventes at blive vist på TV 2 i foråret 2018.


"Det er med stor stolthed, at vi nu kan præsentere en skandinavisk co-produktion, som længe har stået på vores ønskeseddel. Ambitionen med 'Greyzone' er høj, og med nogle af de største spillere på markedet ombord er rammerne sat for et storstilet projekt. Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen. Og det var med det formål, at vi sammen med Cosmo Film søsatte 'Greyzone' for fire år siden," siger TV 2's fiktionschef, Katrine Vogelsang, om samarbejdet med bl.a. TV4 Sverige.

'Greyzone' er en karakterdrevet spændingsserie på ti afsnit om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Seerne følger Victoria (Birgitte Hjort Sørensen), der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb.

Castet er dansk/svensk og tæller udover Birgitte Hjort Sørensen bl.a. også Joachim Fjelstrup, Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

'Greyzone' er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted. Serien produceres af Rasmus Thorsen, Cosmo Film, der tidligere har produceret tv-serier som 'Lærkevej', 'Anna Pihl' og flere af TV 2's store julekalendersuccesser.

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og tv-serien 'Der kommer en dag', som TV 2 viste fornylig.

'Greyzone' skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland. Optagelserne går i gang i juni 2017, og serien forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

Producer Rasmus Thorsen, Cosmo Film, fortæller, at der er tale om en original historie, som er blevet bygget op fra bunden over flere år. "Vi har fra starten haft et skandinavisk fokus på vores historie, og det, at vi har kunnet samle så mange internationale og nationale partnere omkring os, er helt afgørende for vores series univers. Vi laver en international serie om et tema, der berører os alle. En historie, hvor vi søger ind i hjertet af det, der gør os menneskelige. Vi glæder os til at tage fat på den udfordring, det er at skabe en vedkommende, relevant og spændende serie til et dansk og et internationalt publikum," lyder det fra Rasmus Thorsen.

'Greyzone' produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fund.


Foto: Birgitte Hjort Sørensen som Victoria i TV 2's kommende spændingsserie 'Greyzone'. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002