Kontakt os


 

Ny dansk fiktion hver uge på TV 2
Onsdag 17. maj 2017
Af Redaktionen
 
Ambitionen er høj: Der skal sendes ny dansk fiktion hver uge på TV 2's platforme. For at nå det mål samler TV 2 alle fiktionskræfter - på tværs af kanaler og platforme ét sted: I TV 2 Fiktion under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang.

Overalt i verden er udvikling og produktion af fiktionsserier et stærkt fokusområde, fordi serier fungerer på tværs af platforme. Også hos TV 2 har fiktion fået en stærkere strategisk betydning – og nu styrker TV 2 yderligere sin indsats på området. Det sker, ved at koncernen samler alle fiktionskræfter på tværs af kanaler og platforme ét ste - nemlig i TV 2 Fiktion under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang.

"Vi samler fiktionsindsatsen dér, hvor vi i forvejen har den stærke faglighed på området – i TV 2 Fiktion. Vi tilfører flere ressourcer til TV 2's øgede fiktionsindsats, og vi vil sikre en fast økonomisk ramme til udvikling og produktion af fiktionsserier. På den måde kan vi være med til at fastholde TV 2's nuværende positive udvikling på fiktionsområdet – også på den lange bane," siger TV 2's indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, i en pressemeddelelse fra TV 2 i dag.


En ambitiøs målsætning

Og den nye organisering af TV 2's fiktionsindsats følges op af en ambitiøs målsætning.

"Vi har øget udbuddet af fiktion markant i de senere år, og vi vil videre. Målet er, at vi på tværs af fire platforme – TV 2, TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 Play – kan tilbyde ny fiktion hver uge i samtlige årets 52 uger. Det betyder, at TV 2 Play, som tilbyder alle TV 2-serier, hver uge kan byde på ny dansk fiktion," siger Katrine Vogelsang.


Fiktions-styregruppe

Ifølge fiktionschefen opfattes TV 2 som en attraktiv national og international samarbejdspartner inden for udvikling og produktion af fiktion. Denne relation er afgørende for TV 2 i en situation, hvor tilvejebringelsen af finansiering – bl.a. via partnerskaber og støtte fra filmfonde og Public Service Puljen – er et vigtigt, tidskrævende og omfattende arbejde for at realisere mange fiktionsprojekter, skriver TV 2 videre.

I spidsen for den ændrede organisering af TV 2 Fiktion etableres en fire personer stor fiktions-styregruppe, som skal sikre udvikling, prioritering, finansiering mv. af den samlede fiktionsindsats. De fire medlemmer af styregruppen er – foruden Anne Engdal Stig Christensen og Katrine Vogelsang – TV 2's kanalchef, Lotte Lindegaard, og kanalchefen for TV 2 Networks og TV 2 Play, Sune Roland.

I den nye organisering af TV 2's fiktionsindsats er Zulu-redaktør Maj-Britt Landin, der bl.a. har været redaktør på Zulu-serier som ’Sjit Happens’, ’Tomgang’ og ’Lillemand’, overgået fra TV 2 Networks til TV 2 Fiktion. Her skal hun bl.a. arbejde videre med TV 2 Zulus fiktionsstrategi.


Foto: TV 2 samler sin fiktionsindsats - uanset platform - i TV 2 Fiktion under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang. (Fotograf: Miklos Szabo / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002