Kontakt os 

Nola Gaardmand ny vært på 'Sundhedsmagasinet' på DR1
Tirsdag 25. april 2017
Af Redaktionen
 
Lillian Gjerulf Kretz skal - i stedet for at bestride værtsjobbet på 'Sundhedsmagasinet' - fremover reportere hjem til DR fra USA. Ny vært på 'Sundhedsmagasinet' bliver Nola Gaardmand, der fra den 1. august træder ind foran kameraet. Hun kommer dermed til at stå side om side med kollega og medvært Peter Qvortrup Geisling.


Nola Gaardmand er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og kommer fra et job på Jyllands-Postens indlandsredaktion. Før det har hun skrevet for dagbladet Information, og derudover har hun bl.a. også lavet radiofeatures på P1.

Hendes journalistiske arbejde har kredset en del om sundhed – men i ordets bredeste forstand, understreger hun selv – nemlig 'de nære emner' og det som kan være svært at tale om; kropslighed, seksualitet, sygdom og psyke.

”Både journalistisk og personligt har jeg altid været utroligt optaget af det nære, det eksistentielle, det intime, det etiske, det kropslige og det tabubelagte – alt det, som i min optik betyder allermest i vores liv. Og det er netop de emner, ’Sundhedsmagasinet’ behandler så fint og grundigt,” siger Nola Gaardmand og uddyber:

”’Sundhedsmagasinet’ står for mig som et vigtigt program, fordi det formidler store, svære og vitterlig livsvigtige emner for et meget bredt publikum. Og vel at mærke gør det ud fra en grundlæggende optimistisk tilgang til stoffet, som er forfriskende - der er altid en konstruktiv og løsningsorienteret tilgang, som jeg mener er særlig vigtig, når man beskæftiger sig med sundhedsstoffet,” siger hun.


Rollen som tv-vært er ny

Selvom Nola Gaardmand længe har været optaget af emnet – og af formidlingen, er selve rollen som tv-vært ny for den 31-årige journalist, og den ser hun frem til at prøve kræfter med:

”Jeg har elsket at være på dagblad, men glæder mig også meget til at prøve kræfter med værtsrollen på skærmen. Og så har jeg det nok med Peter Qvortrup Geisling, som jeg tror, de fleste danskere har det: Han er jo simpelthen så tillidsvækkende og kyndig, og jeg glæder mig helt vildt til at arbejde sammen med både ham og resten af redaktionen.”

Nola Gaardmand er vokset op i USA og har sydafrikanske rødder. I dag bor hun med sin familie på Amager i København.


Foto: Nola Gaardmand bliver ny vært på 'Sundhedsmagasinet' på DR1 (Fotograf: Agnete SchlichtkrullFunktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002