Kontakt os 

Overlæge kalder TV3-serie for vanvid
Onsdag 19. april 2017
Af Redaktionen
 
TV3-programmet 'Min fede træner' er 500 procent problematisk, vanvittigt og lige til at skære i småstykker - set ud fra et etisk synspunkt. Det fatslår overlæge og ekspert i overvægt Jens-Christian Holm.


I TV3's programserie 'Min fede træner' kan seerne følge, hvordan Mascha Vang, Frederik Fetterlein, Kira Eggers og Sara Maria Franch-Mærkedahl indleder et tre måneders ædeorgie med flæskestegssandwich, flødeskumskager og pomfritter samt rigelige mængder cola, fede shakes og kakaomælk - og samtidig dropper al motion; altsammen med det formål at tage så mange kilo på som overhovedet muligt. Når de tre måneder er gået, skal de fire kendte tabe kiloene igen - sammen med en ukendt 'fed' dansker, der har været overvægtig hele sit liv.


Vanvittigt uetisk

"Det er 500 procent problematisk, og det sagde jeg også til den programplanlægger, der ville have mig med som læge i programmet", siger medformand for den europæiske ekspertgruppe The European Childhood Obesity Task Force, i dag til eb.dk. Han fortsætter: "I mine øjne er det vanvittigt uetisk. Da de ringede mig op, tilbød jeg i stedet at komme ud og holde et oplæg om, hvorfor de er så langt ude", siger han.

Jens-Christian Holm påpeger, at TV3 skammer patienterne, altså 'fatshaming': "Det er nedværdigende og ydmygende tv, som taler til laveste fællesnævner. Derudover tager de nogle kendte mennesker, som tror de er kloge, men ikke aner noget som helst og gør dem til trænere for nogle svært overvægtige. For at sige det lige ud, så er det latterligt," lyder det fra Jens-Christian Holm.

Kritikken af TV3-serien går videre på, at det er uetisk over for de kendte - ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, og at TV3 udnytter mennesker, der er desperate for at tabe sig og få et bedre liv.


TV3 afviser 'fatshaming'

Kenneth Kristensen, programdirektør for MTG-TV, er uenig i kritikken om at TV 3-serien 'fatshamer' de overvægtige.

"Hvis man mener, det er 'fatshaming' at hjælpe overvægtige med at tabe sig, så har jeg misforstået begrebet, for det er jo det, vi gerne vil. Jeg synes ikke, vi 'fatshamer' på nogen som helst måde," siger han til eb.dk, og understreger, at det i stedet handler om at hjælpe.

'Min fede træner' får premiere på TV3 i aften kl. 20.


Pressefoto fra TV3
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002