Kontakt os 

Sverige: Ny tv-serie blander humor og krimi
Onsdag 12. april 2017
Af Redaktionen
 
Humor blandes med krimi-genren, der ikke mindst i Sverige er kendt for at være både dyster og hårdkogt, i den nye serie 'Sagen' (på svensk: 'Fallet'). Den nye tv-serie får premiere på SVT på fredag den 14. april.


Den ene hovedkarakter i 'Sagen' - Sophie Borg - er skåret direkte efter heltindefiguren i den nordiske krimihåndbog. Hun er en enspænder, der er skeptisk over for autoriteter og har problemer med at opretholde sine relationer til andre mennesker. Men lige så dårlig hun er til det sociale samvær, lige så skarp er hun - naturligvis - til sit arbejde. Og så er hun er ung og fuld af vigør.

Seriens anden hovedkarakter, Tom Brown, er Borgs diametrale modsætning. Han er en kluntet, konfliktsky landsbybetjent fra den lille britiske by St. Ives. Selvom han har et godmodigt gemyt, er han også en kende uduelig.

Det umage par i SVT's nye krimikomedieserie har dog én ting til fælles: De har opbrugt deres respektive chefers tålmodighed. Sammen skal de løse et bestialsk mord.


Stærke krimitraditioner mødes

Humoren kommer ind i billedet bl.a. gennem mødet mellem to stærke, men også meget forskellige, krimi-traditioner – den mere hyggelige, afdæmpede britiske landsbykrimi som eksempelvis 'Broadchurch' og 'Barnaby' over for den mørke, nordiske krimi - legemliggjort af de to hovedkarakterer.

De to hovedroller er da også blevet castet forrygende godt, skriver Nabolandskanalerne.dk i en pressemeddelelse. Adam Godley har alene med sin ranglede statur og karakteristiske udseende masser af komisk potentiale. Han er desuden en utrolig alsidig skuespiller og har, udover en glorværdig teaterkarriere, haft mindre roller i masser af store internationale serier og film som bl.a. 'Breaking Bad' og 'Charlie & Chokoladefabrikken'.

Lisa Henni (kendt fra bl.a. den svenske thriller 'Snabba Cash') som Sophie Borg har et klassisk skandinaviske udseende, rå attitude og knap så forfængelige drengepige-look.


Klicheer vendes på vrangen

Selvom den skandinaviske krimi er kendt for sin anderledes og på mange måder nyskabende tilgang til genren, er der i de seneste år opstået en del konventioner og greb, der går igen. Det er disse klichéer, som 'Sagen' tager fat i og vender totalt på vrangen med absurd-komisk effekt.

Når så mange skandinaviske krimier er så tungsindige og mørke, vil mange sikkert finde det forfriskende, at 'Sagen' kan tage brodden af det - og vise, at der også findes selvironi i Norden!

Serien får premiere fredag den 14. april kl. 21.00-21.30 på SVT1, og der er 8 episoder. Serien kan i Danmark ses med danske undertekster hos YouSee, Stofa, Waoo, Boxer, Viasat, Telia og de fleste antenneforeninger.


Foto: Lisa Henni spiller rollen som Sophie Borg i SVT's nye dramasatsning 'Sagen'. (Foto fra SVT)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002