Kontakt os


 

'Lykke-Per' kommer som serie på TV 2
Onsdag 5. april 2017
Af Redaktionen
 
Efter næsten tre års kamp for at skaffe finansiering er det nu lykkedes TV 2 og Nordisk Film at skaffe penge til at realisere miniserien 'Lykke-Per' med Bille August bag kameraet. Esben Smed skal spille 'Lykke-Per'.
I august starter optagelserne til TV 2's største danske tv-fiktionsprojekt nogensinde – miniserien 'Lykke-Per' baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk. Det sker efter næsten tre års intenst arbejde for at skaffe finansiering af den store production, oplyser TV 2 i dag.

Bille August, der tidligere har stået bag internationale filmsucceser som 'Pelle Erobreren' og 'Den gode vilje', skal instruere 'Lykke-Per', som er et projekt, han i årevis har brændt for at gennemføre. Sammen med sin søn, manuskriptforfatter Anders August, har han også skrevet manuskriptet til serien, der bliver på fire afsnit.

Hovedrollen som Peter Sidenius – 'Lykke-Per' – skal spilles af skuespiller Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen 'Sommeren '92' og DR1-serien 'Bedrag'.

"Det er med en enorm glæde og begejstring, vi kan konstatere, at det er lykkedes TV 2 sammen med producenten Nordisk Film at komme i mål med finansieringen af vores største enkeltprojekt inden for fiktion nogensinde. Der skal lyde en stor tak til alle – foruden ledelsen på TV 2 og Nordisk Film også til Det Danske Filminstitut og Public Service Puljen, FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje – som har bidraget til at få enderne til at nå sammen," siger TV 2's fiktionschef, Katrine Vogelsang, og fortsætter:

"'Lykke-Per' er et værk, hvis aktualitet er slående, når man tænker på, at det blev skrevet for mere end 100 år siden. Filmatiseringen af 'Lykke-Per' er et stort og vigtigt projekt."


En del af den danske kulturkanon

Henrik Pontoppidans 'Lykke-Per' er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon. Det er en medrivende kærlighedshistorie og en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

'Lykke-Per' er også en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er 'Lykke-Per' en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.


'Lykke-Per' både som tv-serie og spillefilm

'Lykke-Per' forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019, men det store værk udkommer ikke alene på TV 2. 'Lykke-Per' vil også blive lavet som spillefilm.

"Spillefilmen vil blive anvendt ved en række event-visninger rundt om i landet i forbindelse med lanceringen af serien samt i international sammenhæng, hvor den vil have et stort festival-potentiale og gode salgsmuligheder blandt internationale distributører. Dermed breder vi 'Lykke-Per' ud på flere platforme, som har hver deres fordele og styrker, og vi har dermed bedre muligheder for at ramme et stort publikum – nationalt såvel som internationalt," siger Katrine Vogelsang.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002