Kontakt os


 

'Danmark ifølge Billed-Bladet' – ny dokumentar om 1970'erne
Onsdag 5. april 2017
Af Redaktionen
 
I en ny dokumentarserie dykker DR K ned i Billed-Bladets gyldne æra i 1970’erne, hvor ugebladet hver uge blev læst af over en million. Seriens mål er at give et sjovt og overraskende indblik i, hvad folk i Danmark talte om i denne periode.
Hvis man vil vide, hvad danskerne - eller i hvert fald nogle danskere - talte om i 1970’erne, kan man kigge i Billed-Bladet fra dengang. Det gør DR K i den nye dokumentarserie - 'Danmark ifølge Billed-Bladet'.

Serien, der får premiere på DR K den 19. april, kommer "helt ind i hovedet på dem, der skrev, og på dem, der blev skrevet om", som det hedder fra DR.


Ugeblads-yndlinge, tidstypiske temaer og friske interviews

Serien kommer rundt om flere ugeblads-yndlinge fra dengang som bl.a. Simon Spies, Mogens Glistrup, prinsesse Anne-Marie og Gustav Winckler, men ser også nærmere på tidstypiske temaer og 'varme' emner, som tidens kvinder, kongehuset, terror, homoseksualitet, 'Dødens Triumf' og arvestriden i Kauffmann-familien.

Udover interviews med journalisterne fra dengang, er der også friske interviews med bl.a. Simon Spies' ekskæreste Inger Weile, Gustav Wincklers børn, mesterbokseren Tom Bogs' ekskone og balletdanser Vivi Flindt.


Den gyldne æra - skruppelløse journalister og naive interviewofre

1970’erne var Billed-Bladets gyldne æra, og på redaktionen var der store armbevægelser. I 70’erne var Billed-Bladet endnu ikke blevet 'Danmarks royale ugeblad', og selvom der var masser af historier om kendisser, så var der meget mere end det - f.eks. historier om flyulykker, bortførelser, naturkatastrofer og kriminalstof. Altid skrevet med sans for drama og med henblik på at røre læseren.

I serien møder seerne de skruppelløse journalister, der – ifølge dem selv - skrev bedre, tjente flere penge og havde det sjovere end kollegerne på aviserne. Seerne kan møde de to konkurrenter, der – helt bogstaveligt - løb om kap for at komme først op til redaktøren og få den gode historie. En af dem fortæller i serien, hvordan de kunne bygge en kendis op uge efter uge med den ene hyggelige artikel efter den anden - for jo mere kendt en person var, jo bedre var historien, når personen faldt.


Fra uanmeldte besøg hos trafikofre til 'sjælesørger'

Reporterne dukkede ofte uanmeldt op hjemme hos pårørende til trafikofre og overraskede de overlevende på hospitalet. De tilbød en skulder, som den forsmåede kendis-ægtefælle kunne græde ud ved, og fredagen efter læste en tredjedel af landets befolkning hele den åbenhjertige historie i Billed-Bladet.

På chefredaktørens kontor hang der et skilt med et Hemingway-citat: "Lad andre frelse verden, blot jeg må beskrive den, som den er".

DR K's nye serie frelser heller ikke verden, men den fortæller, hvordan verden så ud, og hvordan den blev formidlet – og hvilke konsekvenser det havde for dem, der blev skrevet om.

'Danmark ifølge Billed-Bladet' – på DR K fra onsdag den 19. april kl. 20.30 og de følgende fire onsdage.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002