Kontakt os 

Et anderledes håndværkersjak på DR1
Torsdag 9. marts 2017
Af Redaktionen
 
I den nye programserie 'Frihed, lighed og tømmerlus' på DR1 kan seerne stifte bekendtskab med et anderledes byggefirma, hvis værdisæt bygger på frihed, lighed og fællesskab. Første gang i aften - torsdag den 9. marts kl. 20.30.
Den nye DR1-programserie ’Frihed, lighed og tømmerlus’ følger et byggefirma fra Nørrebro i København, der ikke er, som byggefirmaer er flest. I firmaet har byggeledere, håndværkere og lærlinge sammen et byggefirma, hvor de alle er chefer, hvor de tjener det samme, og hvor der er plads til dem, som endnu ikke har fundet et ståsted i livet. Overskuddet går til fælleskassen og til andre, der gør noget godt for samfundet.


Frihed, lighed og fællesskab i en benhård byggebranche

Byggefirmaet skiller sig ud fra resten af branchen med sin indstilling til dét at drive et byggefirma, og ved at der arbejdes efter værdier som frihed, lighed og fællesskab. Og den unikke historie fortjener at blive fortalt, mener Søren Bo Hansen, der er redaktionschef hos DR Danmark, som står bag programserien:

"I ’Frihed, lighed og tømmerlus’ følger man hverdagen hos et byggefirma, som har en utraditionel tilgang til tingene. Det gode håndværk er i centrum, som hos mange tilsvarende firmaer, men samtidigt er dette firma også meget idealistisk – baseret på socialt engagement, ligeløn og håndsoprækning. Og det er en særlig konstellation i en benhård byggebranche."


Jesper fik selvtilliden tilbage

Firmaet hedder Logik & Co.og her ser man ikke på papirerne, men på menneskerne bag. Derfor ansætter byggefirmaet gerne psykisk syge, utilpassede og tidligere kriminelle, som har brug for en ekstra håndsrækning.

I DR1’s programserie møder seerne bl.a. elektrikeren Jesper, som har et skrøbeligt sind. Jesper var tæt ved at droppe ud af sin elektrikeruddannelse på grund af den hårde tone i byggebranchen, men er blevet en helt anden person, efter han startede hos det utraditionelle byggefirma:

”Jeg er vokset en lille smule, fra jeg startede i Logik. Jeg er faktisk vokset en hel del. Dét, at der har været opbakning, og at der har været plads til den måde, som jeg er på, det har betydet, at jeg endelig har kunnet definere og identificere mig selv som elektriker", siger Jesper, som tidligere har haft svært ved at tro på sig selv og sin faglighed.


Program skal skubbe til holdninger

Intentionen bag den nye programserie er iflg. DR dog ikke kun at rose byggefirmaet for sin sociale indsats, fortæller redaktionschef Søren Bo Hansen. Programmet skal også sætte gang i debatten:

"Udover at fortælle den gode historie om et ret unikt firma, der har en høj grad af social ansvarlighed, vil vi også gerne skubbe lidt til holdningerne hos danskerne: Kan sådan et firma lære os noget om rummelighed og det gamle ord solidaritet? Eller er det blot naive "tosser" og en tankegang, der hører fortiden til?" siger Søren Bo Hansen.

'Frihed, lighed og tømmerlus' sendes fire torsdage på DR1 – første gang i aften torsdag den 9. marts kl. 20.30.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002