Kontakt os


 

Fire nye lokal-tv-stationer er i luften
Fredag 3. marts 2017
Af Eric Larsen
 
I 2016 gennemførte Slots- og Kulturstyrelsen et udbud af de fire ledige sendemuligheder til græsrods-tv. Nu er alle fire stationer gået i luften, så antallet af græsrodsstationer igen er oppe på de 38, som det politisk er aftalt, at der skal være i det indeværende medieforlig.


København

I Sendeområde Hovedstaden var der en ledig sendemulighed, efter at Københavns Lokal-TV havde fået inddraget sin sendetilladelse. Hele ni ansøgere lagde billet ind på denne mulighed, herunder flere stationer som i årene op til 2014 var en del af lokal-tv-scenen i København, men som ikke slap gennem nåleøjet ved det seneste udbud af sendetilladelser i 2013/2014. Der var bl.a. tale om nye ansøgninger fra KaosTV, TV Link/Dastak, TV-Øresund og TVMarineret.

Det var sidstnævnte station som fik sendetilladelsen. TVMarineret blev startet i 2009 af tidligere medarbejdere fra det dengang lukkede TV-Gaderummet, og stationen udtalte da, at navnet skulle minde seerne om, at ”det er som om, at vi bliver marineret af tidens kommercialicering”. Det fremgår af vedtægterne for det nye TVMarineret, at der produceres lokal-tv for, med og af de alternative miljøer, etniske grupper, studerende og folk med interesse for det sociale. Der kan ses af udpluk af stationens udsendelser på hjemmesiden www.tvmarineret.dk , og ellers kan man se stationen på sendesamvirket Kanal Hovedstaden tirsdag 04-06 + 9-11, onsdag 04-06 + 15-17, og lørdag morgen 06-08.


Viborg

I Sendeområde Midt/Vest var der også en ledig sendemulighed, men her var der kun to ansøgere. Valget stod mellem TV Struer og det Viborg-baserede TV Midtjylland, og sidstnævnte løb med sendetilladelsen.

TV Midtjylland har rigtig mange udsendelser for børn og unge, og så har man gode forbindelser til folkene bag Radio Alfa. Der sendes alle dage 14.30-15.00 + 16.00-16.30, man-tor tillige 22.00-22.30 og lør-søn 14.00-14.30.

Der kan læses meget mere om stationen og dens medarbejdere på http://www.tv-midtjylland.dk/HvemErVi , og derudover kan man følge TV Midtjylland på både Facebook og YouTube. Deres præsentationsvideo ligger her: https://www.youtube.com/watch?v=_gsWfM6XxIY


Hobro og Pandrup

I Sendeområde Nordjylland var der to ledige sendemuligheder. Ved seneste udbud var der ganske enkelt kun to ansøgere som levede om til kravene, selv om man fra politisk hold gerne havde set, at der var fire lokale stationer i det nordjyske.

Men med fem ansøgere kunne man denne gang uddele to nye sendetilladelser til henholdsvis TeleVision/TV-Nord og TV Fritid, så der nu er det ønskede antal stationer. Blandt de ansøgere som blev forbigået var SIFA TV, som i mange år sendte lokal-tv-bingo i det nordjyske. Tilbage i 2013/2014 levede denne sendetilladelse ikke længere op til de nye krav, og de kom således heller ikke tilbage i æteren i denne omgang.

TeleVision/TV-Nord ligger i Hobro, og sender tv med udgangspunkt i Himmerland. Nærdemokrati, politiske debatter og kulturelle oplevelser står i høj kurs, men Himmerland skal også brandes i kampen om arbejdspladser og tilflyttere. Således har man siden starten haft programserier som 'Vækstudvalget' og 'Himmerland Rundt'. Læs mere om stationen på http://www.tv-nord.dk

TV Fritid vil sende tv om alt det nordjyderne laver i deres fritid. Programserien 'Hos Karsten' vil følge et selvforsynende landbrug gennem dagligdagen med afgrøder og levende dyr. Der er højt til loftet ude på landet og plads til dybe tanker fra landmanden Karsten Hansen, som i øvrigt også er en kendt foredragsholder i Nordjylland.

Programserien 'De Gamle Gartnere' er ligeledes ude i den fri luft, men her vil der være fokus på drømmehaver i det nordjyske. Også programserier om gammelt håndværk og madlavning med nordjyske egnsretter vil kunne ses på kanalen. Hvis man ikke bor i Nordjylland, så vil stationens udsendelser også kunne følges af alle andre på YouTube (søg efter TV Fritid på YouTube.com).

Sendetider for de to nye sendetilladelser i Nordjylland fremgår af sendesamvirkets hjemmeside på www.kanalnord.dk

De nye sendetilladelser gælder lige som de øvrige græsrodssendetilladelser frem til 31/12 2019.


Foto: Tre af medarbejderne på TV Midtjylland i stationens premiereudsendelse: Jesper T.L. Nielsen, Marc Bray og Sigga Møller Foged. I redaktionen er desuden Marie Møller Foged. (Foto fra TV Midtjyllands hjemmeside).Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002