Kontakt os


 

Oldtidens største hits på H2
Tirsdag 28. februar 2017
Af Redaktionen
 
I en helt ny serie på H2, 'Ancient Top 10', guides seerne gennem den ultimative hitliste over vores fjerne forfædres største bedrifter - fra prægtige byer og monumenter til avancerede våben og teknologier. Første afsnit i morgen onsdag.
Nutidens civilisationer står i dyb gæld til antikkens magtfulde imperier, fremsynede tænkere og imponerende bygningsværker. Vores forfædres opfindelser, teknikker og idéer har ikke blot muliggjort menneskets fremskridt - men lagt grunden til den moderne verden, vi kender i dag.

I ti programmer præsenterer H2 en hitliste, der har årtusinder på bagen. Nedtællingerne inkluderer bl.a. de mest dødbringende våben, de flotteste monumenter, de mest avancerede teknologier og de største byer i Egypten, Grækenland og Romerriget.

Serien kombinerer rekonstruktioner og computeranimation med kommentarer fra historikere, egyptologer, forskere og andre eksperter i oldtidshistorie, heriblandt militæreksperten Terry Schappert (fra H2-serien Warriors) og den britiske historiker og tv-vært Bettany Hughes.

Ancient Top 10 sendes ti onsdage kl. 21.00 på H2 - første gang i morgen den 1. marts.


Sendeplan:

1. Most Lethal Weapons (1/3)
Gennem historien har mennesket stræbt efter at opfinde nye, kreative måder at dræbe på. I dette afsnit ses på de ti mest dødbringende og revolutionerende våben fra oldtiden.

2. Secrets of Egypt (8/3)
Egyptens gåder har eksisteret i årtusinder. Mysteriet om sfinksen, mummierne, pyramiderne... udgravningerne i Egypten hører til blandt de vigtigste arkæologiske opdagelser i historien.

3. Total Dictators (15/3)
Grådighed, folkemord, politisk manipulation og drab. Disse skruppelløse diktatorer tog alle midler i brug for at sikre, at deres navne gik over i historien som verdens mest magtfulde herskere.

4. Ancient Ships (22/3)
Oldtidens ingeniører skabte nogle af de mest sofistikerede skibe, verden nogensinde har set. I dette afsnit tages et kig på de ti mest avancerede skibe konstrueret af oldtidens civilisationer.

5. Rome's Greatest Hits (29/3)
Romerriget lagde grunden til den moderne verden, som kendes i dag Romerne stod bl.a. bag de mest avancerede teknologier i antikken - og mange af dem anvendes stadig den dag i dag.

6. Ancient Mysteries (5/4)
Der findes mysterier, som får os til at stille spørgsmålstegn ved vores viden om oldtiden. Vi ser på fantastiske opfindelser - fra en oldgammel computer til modeller af flyvende maskiner.

7. Ancient Greek Tech (12/4)
De gamle grækere var teknologiske pionerer, som stod bag de mest utrolige opfindelser, f.eks. en forhistorisk 'dødsstråle' bygget af Arkimedes samt Philons geniale brug af robotteknologi.

8. Greatest Ancient Metropolises (19/4)
Alle store imperier er bygget op omkring en central storby, hvorfra riget styres. I dette afsnit gives svaret på, hvilken af oldtidens metropoler indtager førstepladsen som den allermest berømte.

9. Greatest Ancient Monuments (26/4)
Oldtidens monumenter repræsenterede både rigdom og magt. Her ses nærmere på disse fantastiske bygningsværker og kroner det mest spektakulære monument fra oldtiden.

10. Ancient Sieges (3/5)
Nogle af oldtidens mægtigste imperier er blevet skabt gennem krige, belejringer og drabelige slag. I seriens sidste afsnit tælles ned til ti episke begivenheder, som aldrig vil blive glemt.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002