Kontakt os


 

Oscar-aften på TV 2
Onsdag 22. februar 2017
Af Karsten Jensen
 
Natten mellem den 26. og 27. februar er det tid til årets højdepunkt for filmelskere - Oscar-uddelingen. TV 2 varmer op til begivenheden med bl.a. den Oscar-nominerede danske kortfilm 'Silent Nights' og den Oscar-vindende film 'The Imitation Game'.
Den røde løber er rullet ud foran Dolby Theatre i Hollywood, og verdens største filmstjerner er klar til årets største fest. Det er tid til den 89. Oscaruddeling, og udover at hylde årets bedste præstationer på filmlærredet, er det også tidspunktet, hvor stjernerne lufter modeskabernes flotteste kreationer.

Værten for den store fest i Hollywood i år er den amerikanske komiker og studievært Jimmy Kimmel, mens den danske vært i TV 2s studie er Michèle Bellaiche.

Danmark er repræsenteret til årets Oscar-uddeling med tre nomineringer. Martin Zandvliets Anden Verdenskrigs-drama 'Under Sandet' er nomineret for bedste udenlandske film, og Aske Bangs romantiske kortfilm 'Silent Nights' er nomineret i kategorien bedste kortfilm.

Desuden er den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen nomineret i kategorien bedste mandlige hovedrolle for sin præstation som alternativ far i den rørende roadmovie 'Captain Fantastic'.

Inden selve Oscaruddelingen går i gang søndag den 26. februar, varmer TV 2 op med det 'The Imitation Game' fra 2014. Filmen, som har dansk tv-premiere på TV 2, er baseret på virkelige begivenheder og den var nomineret til otte Oscars og vandt en.

På Oscar-aftenen viser TV 2 også Aske Bangs Oscar-nominerede kortfilm 'Silent Nights' fra 2016. I filmen møder dan danske kvinde Inger den illegale immigrant Kwame på det herberg, hvor hun arbejder som frivillig og forelsker sig i ham. Hun lader ham flytte ind hos sig, men langsomt går det op for hende, at han bærer på nogle store hemmeligheder.

I filmen medvirker Malene Beltoft, Prince Yaw Appiah, Vibeke Hastrup og Ali Kazim, og den er instrueret af Aske Bang, der med sine to kortfilm 'Ladyboy' og ' Den fremmede' har vundet priser til Ekko Shortlist Awards. 'Silent Nights' er produceret af Kim Magnusson, der tidligere har lavet fem kortfilm, der er blevet Oscar-nomineret. To gange har han endog produceret kortfilm, der har vundet Oscar-statuetter, nemlig Anders Thomas Jensens 'Valgaften' og Anders Walters 'Helium'.

Når selve Oscar-showet går i gang, byder den danske Oscar-vært Michèle Bellaiche velkommen til en spændende nat i filmens og stjernernes tegn fra studiet i København. Med sig har hun modeeksperterne Jesper Høvring og Uffe Buchard samt filmeksperterne Søren Frellesen, Ann Lind Andersen og skuespiller Ellen Hillingsø.

TV 2's USA-korrespondent Jesper Steinmetz følger begivenhederne fra Los Angeles og er med på link undervejs. Der er også interview med folkene bag den danske film 'Under sandet' og de folk, der har kortfilmen 'Silent Nights'.

Om morgenen mandag den 27. februar fortsætter dækningen af filmfesten i 'Go' morgen Danmark', hvor man kan se højdepunkter fra natten. Vil man hellere følge begivenheden på web, kan man se Oscar-uddelingen hele natten på oscar.tv2.dk

På TV 2 Play kan man se Oscar-uddelingen direkte, og efterhånden som guldstatuetterne bliver uddelt, vil man kunne se klip med højdepunkter fra prisuddelingen. Mandag aften vil der komme et program på Play med titlen 'The Winners', hvor seerne kan komme med til afterparty og se interviews med vinderne.

Desuden kan man i et særligt Oscar-univers på TV 2 Play se film, der før har vundet eller været nomineret til Oscars.

Program for Oscar-aftenen på TV 2:

21:00: The Imitation Game
22:55: Oscar 2017: Og de nominerede er...
23:15: Silent Nights
23:55: Oscar 2017: Den røde løber - direkte
02:30: Oscar 2017: Prisuddeling - direkteFunktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002