Kontakt os


 

Robertprisvinder som miniserie på TV 2
Torsdag 16. februar 2017
Af Redaktionen
 
TV 2 er i gang med sit største fiktions-år nogensinde, og fra søndag den 5. marts vises den seksdobbelte Robertprisvinder 'Der kommer en dag' som miniserie på TV 2.


Da Robertpriserne blev uddelt den 5. februar, var den danske film 'Der kommer en dag' aftenens helt store prisvinder med seks priser, bl.a. for bedste film, for bedste originale manuskript (Søren Sveistrup) samt for bedste kvindelige og mandlige birolle (Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen).

Præcis en måned efter den store prishøst kan TV 2's seere følge 'Der kommer en dag', der er baseret på hændelserne i det virkelige børnehjem Godhavn, som miniserie i tre afsnit, der sendes søndag den 5., 12 og 19. marts.

'Der kommer en dag' er med til at cementere 2017 som TV 2-kanalernes største fiktionsår, oplyser TV 2 og nævner, at serierne 'Grethe', 'Badehotellet' og 'SJIT Happens' allerede har haft premiere, og hvor TV 2 Charlie den 6. marts har premiere på dramaserien 'Mercur'.

For få dage siden offentliggjorde TV 2 desuden, at dramaserien 'Norskov' vender tilbage på TV 2 til efteråret


Udsættes for vold og ydmygelse

'Der kommer en dag' foregår i 1967 og handler om de uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13 år. Drengene er blevet anbragt på børnehjemmet Gudbjerg, efter at deres enlige mor har fået en alvorlig sygdom.

På Gudbjerg anvendes dels traditionelle metoder for at få de mere eller mindre utilpassede unge til at makke ret, men også vold og ydmygelse er hverdagskost. Forstanderen, der spilles af Lars Mikkelsen, går forrest i den overdisciplinerede behandling af eleverne, og han udøver sin magt uden nåde.

Filmens Gudbjerg er baseret på hændelserne i tidligere børnehjem Godhavn, hvor behandlingen af drengene var så brutal, at nogle af de tidligere elever har lagt sag an imod staten.

Fra flere sider er de mange Robertpriser set som et skulderklap og en oprejsning til de svigtede børnehjemsdrenge.

"'Der kommer en dag' er en kæmpestor film om et uafviseligt vigtigt emne, som vi er glade for og stolte over at kunne præsentere som miniserie. Handlingen er skrevet i tre kapitler, og vi så meget hurtigt potentialet i at fortælle historien i tre afsnit, hvor vi endnu bedre kan sætte handlingen ind i den tid, den foregår i," siger TV 2's fiktionschef, Katrine Vogelsang.


Foto: Sofie Gråbøl som lærer Lilian, Lars Ranthe som overlærer Toft Lassen og Lars Mikkelsen som forstander Frederik Heck i det danske drama 'Der kommer en dag'. (Fotocredit: Zentropa / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002