Kontakt os 

Hans Otto Bisgaard stopper på DR
Tirsdag 14. februar 2017
Af Redaktionen
 
Efter 47 år som radio- og tv-vært på DR så går 71-årige Hans Otto Bisgaard nu på pension. Sidste arbejdsdag bliver den 28. februar 2017.


Efter at Hans Otto Bisgaard har lavet radio- og tv-programmer for DR siden 1970, sender han 'Morgenstund' for sidste gang på P4 og P5 den 28. februar. Det oplyser DR i dag.

"Det har været en utrolig svær beslutning at tage, for jeg har nydt alle 47 år, jeg har lavet radio og tv. Men min kone har været pensioneret i fem år nu, ligesom vi gerne vil have mere tid til sommerhuset og til at spille mere golf. Så nu bliver det nu," siger Hans Otto Bisgaard.


Læste kemi

Faktisk var Hans Otto Bisgaard i gang med at læse kemi på Københavns Universitet, ligesom han kortvarigt var ansat som truckfører på Nordisk Kabel og Tråd, da han kom til DR.

"Det var nok meget godt, at det ikke blev min levevej. Så var jeg nok for længst kommet til at blande noget kemi forkert sammen," siger han underfundigt.

Hans Otto Bisgaard havde ingen særlige radiokundskaber, da P3's daværende rockredaktør Palle Aarslev i 1970 hyrede ham til "forefaldende arbejde" med rockindslag og interviews til programmet 'Beatrapport'.

"Jeg anede intet om, hvordan man skulle arbejde med en båndoptager, men Palle lærte mig, hvor man skulle trykke 'Optag' på båndoptageren. Musikken interesserede mig jo voldsomt, fordi jeg i flere år havde været formand for Brøndby Pop Club, hvor vi havde præsenteret navne som Led Zeppelin, Jethro Tull, Ten Years After, Rod Stewart og mange flere," siger Hans Otto Bisgaard til dr.dk.

Og det blev så til 'lidt' mere end blot 'Forefaldende arbejde'.

Hans Otto Bisgaards DR-karriere kan deles op i tre dele. Han lavede radio fra 1970-1987, så var han tv-vært på DR1 fra 1987 til 1997, og de sidste 20 år har det primært handlet om radio igen. Hele tiden på DR – bortset fra en kort afstikker til Tele Danmark og TV 2's kabelradiostation 'Radio 2', hvor Hans Otto var chef i en kort periode i slutningen af 1990'erne.

Blandt de ting som Hans Otto Bisgaard selv fremhæver fra sine næsten fem årtier i DR er, at han hele fem gange har været med til at dække OL og rollen som 'morgennisse' på P3 i midten af 80'erne. Han fremhæver også 'Sommerferiebussen' og 'Radio Rita'.

Det var succesen med 'Radio Rita', der banede vejen for, at Hans Otto Bisgaard blev tv-vært – og endda ofte lagde navn til DR1-programmerne i bedste sendetid, som for eksempel 'Ærlige Otto' og 'Hos Otto'.

Det første tv-program - 'Smil – du er på' - lavede han sammen med DRs senere underholdningschef Jarl Friis-Mikkelsen, der også havde lavet P3 i sine unge dage.

Snart kom Hans Otto Bisgaard nu til at stå på egne ben – også i tv-sammenhæng, og Erna Iversen – spilet af Peter Larsen – var for eksempel én af de figurer, som han var med til at lancere i tv-årene.


Tyve år som morgenvært

De sidste 20 år har Hans Otto Bisgaard været ansat af selskabet Metronome, som laver programmer for DR - bl.a. 'Morgenstund', der bliver sendt på P4 og P5 fra kl. 5 til 6 på hverdage og fra kl. 6 til 7 i weekenden.

Men om to uger er det slut.

Selv regner Hans Otto Bisgaard med, at det bliver meget stille og roligt, når han slukker mikrofonen for sidste gang den 28. februar.

"Jeg tror, jeg lader som ingenting eller siger et ret stille farvel. Som værter er vi blevet fejret så mange gange gennem årene, og jeg har ikke behov for, at det bliver markeret. Jeg har haft det fint hele vejen og mødt så mange fantastiske mennesker undervejs. Det er det, der tæller," slutter Hans Otto Bisgaard.

Fremover bliver det Julie Bundgaard, der siger "Godmorgen Danmark" i programmet 'Morgenstund', som bliver sendt hver eneste dag året rundt.


Arkivfoto: Hans Otto Bisgaard som konferencier ved Ledreborg Slotskoncert 2014. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002