Kontakt os 

DR Ramasjang tager på søfartseventyr
Tirsdag 14. februar 2017
Af Redaktionen
 
Generationer mødes til søfartseventyr, når DR Ramasjang om en uge - fra tirsdag den 21. februar - sender den nye serie 'Min mosters historier', som tager børn og andre eventyrlystne sjæle med ud på de danske farvande til leg og læring til søs.


DR Ramasjangs nye programserie 'Min mosters historier' er efterfølgeren til de succesfulde programmer 'Min oldefars historier'.

Denne gang stikker hovedpersonen Theodor til søs med sin moster Lola, som er uddannet matros fra Skoleskibet Danmark. Karaktererne i 'Min mosters historier' spiller alle sig selv, og det skulle iflg. en pressemeddelelse fra DR i dag bidrage til en realistisk oplevelsesrejse, som både børn og forældre kan blive fanget af.

Theodor oplever i hvert afsnit en udfordring ombord på skibet eller på land; en udfordring som skal løses. Hans moster lærer ham, hvordan man klarer selv de største udfordringer som en ægte matros – og hun kan altid fortælle en god søfartshistorie fra de syv verdenshave; en historie som knytter sig til hver enkel udfordring.

"Danskerne er vilde med at følge eventyrere til søs, og nu får børnene også deres eget maritime univers. Danmark er en stolt søfartsnation med en lang kystlinje, som sjældent har været udforsket og vist til børn, men det er netop, hvad 'Min mosters historier' på magisk og realistisk vis gør. Og hvis man ikke lige bliver fanget af matroser og sejlads, så kan man også lade sig opsluge af de eventyrlige historier, som udspiller sig i hvert enkelt afsnit," fortæller Pelle Møller, der er redaktør for DR Ramasjang.


Leg og læring til søs

I 'Min mosters historier' får børnene fortalt magiske historier og følger livet ombord på en stor tremastet bramsejlsskonnert og kommer tæt på en rigtig besætning af sømænd og eventyrere og får et indblik i, hvordan man navigerer og lever på havet.

Ombord må Theodor binde knob, sætte sejl og proviantere, men vigtigst af alt lærer han at bruge sin fantasi, ligesom sømænd har gjort i århundreder. Og så lærer Theodor, at sammenhold og samarbejde er altafgørende for, at et skib kan komme sikkert i havn.

Derudover lærer han - og seerne - undervejs også om havets store helte og myter som Columbus og Moby Dick. Seerne oplever desuden et Danmark, som de færreste kender, nemlig Danmark set fra havet. 'Min mosters historier' viser, hvordan den danske kystlinje strækker sig mange kilometer og byder på stor mangfoldighed med naturskønne øer, et rigt dyreliv og måske endda - med lidt held - en hval.

'Min mosters historier' sendes på DR Ramasjang fra tirsdag den 21. februar kl. 17.45 og syv tirsdage frem samme tid og sted.


Foto: Fra tredje afsnit af 'Min mosters historie', hvor der kommer 'Vind i sejlene'. (Fotograf: Søren Bay)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002