Kontakt os


 

Ny sæson af 'Gift ved første blik'
Onsdag 25. januar 2017
Af Redaktionen
 
I dag er der 1,6 millioner singler i Danmark. Otte af dem medvirker i en ny sæson af 'Gift ved første blik', som får premiere på DR1 den 7. februar. De medvirkende skal indgå et ægteskab med en fremmed, de aldrig har mødt før - og leve sammen som mand og kone i fem uger.
Udbuddet af dating-muligheder har aldrig været større. Men alligevel har der aldrig været flere singler i Danmark, end der er i dag. Men hvorfor er det så svært for os at finde en partner og skabe et forhold, der varer ved, spørger DR i dag i en pressemeddelelse.

I eksperimentet 'Gift ved første blik' undersøges, hvad der sker, når man overlader det til et hold af eksperter at skabe de bedst mulige matches og derefter smeder parrene sammen - for åben skærm - i et rigtigt ægteskab - med de forpligtelser og betydninger som det medfører.

Undervejs får seerne et indblik i og forståelse for, hvilke mekanismer og mønstre, der står i vejen for kærligheden. Og hvad der skal være til stede for, at det gode match også får den næring, der skal til for at lykkes.

"Det har været et intenst forløb med op- og nedture for de fire ægtepar. Denne sæson byder på både sårede følelser, gode grin, tårer og spirende kærlighed. Men det bliver også fem uger, hvor vi hen ad vejen kommer helt tæt på deltagerne. Vi bliver lukket helt derind, hvor relationen, nærheden og intimiteten kan mærkes, og det er mit håb, at det vil medvirke til, at vi kan få en god og fremadrettet debat om, hvad det er, der holder liv i et parforhold, og hvad der dræner det," siger redaktør for 'Gift ved første blik', Sofia Fromberg.


Singler fra hele landet

Omkring 220 kvinder og 80 mænd har tilmeldt sig eksperimentet og efter grundig gennemgang af de mange profiler har programmets eksperter matchet de otte deltagere i fire par. Deltagerne er: Mette (Ringsted), Pernille (Aarhus), Birgitte (Kokkedal), Camilla (København), Allan (Sønderborg), Christian (Søborg), Martin (Kirke Hyllinge) og Nicolas (København). De er mellem 29 og 59 år.

Seerne er med, lige fra de medvirkende får besked om, at der er fundet et match, til selve vielsen, bryllupsfesten, bryllupsrejsen, når parrene flytter sammen, og når de prøver at få en hverdag til at fungere. Og så er seerne også med, når parrene skal beslutte sig for, om de vil blive ved med at være gift eller, om de vil lade sig skille.


Nye eksperter

Eksperterne består af psykologer, sexologer, parterapeuter og en antropolog, der ud fra deres forskellige fagligheder sammen har fundet frem til de bedste match. Psykolog Gert Martin Hald og antropolog Trine Demant er igen med på ekspertholdet. Nye i panelet er psykolog og parterapeut Mette Smidt og metakognitiv psykolog Sisse Find Nielsen.

På baggrund af eksperternes grundige observationer, samtaler med deltagerne og ved at spørge til deres personlighed, værdier, seksualitet, samliv og kommunikation bliver de otte singler matchet. Præst Michael Brautsch medvirker også i programmerne som en slags 'livline', der med uvildige øjne kan hjælpe og støtte de medvirkende.

'Gift ved første blik' har premiere den 7. februar og sendes tirsdage kl. 20.45 på DR1. I år er der hele ni programmer.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002